05.06.2024

Erdoğan: Türkiye’yi sivil ve özgürlükçü bir Anayasa’ya kavuşturmak istiyoruz; seçimlerin ardından konuyu gündeme taşıyacağız

Erdoğan, “Türkiye’yi sivil ve özgürlükçü bir Anayasa’ya kavuşturmak istiyoruz” dedi.

Seçimlere değinmeden 14 Mayıs sonrası yeni bir Anayasa için harekete geçeceklerini söyleyen Erdoğan, gençleri de “eski Türkiye”yi bilmemekle eleştirdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Danıştay Başkanlığı 155. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni’ne katıarak açıklamalarda bulundu. “Türkiye’yi milli irade eliyle hazırlanmış sivil ve özgürlükçü bir Anayasa’ya kavuşturmak istiyoruz” diyen Erdoğan, olası seçim mağlubiyetine değinmeden 14 Mayıs sonrasına işaret etti.

“Bunu başarmamız demokrasimizin üzerindeki son bulutların da dağılması anlamına gelecektir” diyen Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun en önemli hedeflerinden biri bu olacaktır. Seçimlerin ardından bu konuyu hem milletimizin hem Meclisimizin gündemine tekrar taşıyacağız. Yargı temsilcilerimizden de bu hususta katkı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘KAYBEDECEK TEK BİR GÜNÜMÜZ YOK’

Türkiye’deki darbelere değinen ve siyasete yeni bir ses ve yaklaşım ile girdiklerini öne süren Erdoğan, “Son 21 yılda bu ülkede her ne yapılmışsa, gerisinde asırlık demokrasi ve kalkınma eksiklerimizi telafi etme çabası vardır. Türkiye’ye o kadar çok vakit kaybettirdiler, milletimizin enerjisini o kadar boş yere harcattılar ki kaybedecek tek bir anımız, tek bir günümüz yoktur” dedi.

GENÇLERE ‘ESKİ TÜRKİYE’ ELEŞTİRİSİ

Gençleri de eleştiren ve eski Türkiye’nin bilinmediğini savunan Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri de kullandı:

“Biz milletimize şükranımızı eserlerimizle, hizmetlerimizle, reformlarımızla gösterdik, gösteriyoruz. Tabii ülkemizde eski Türkiye’de bizlerin yaşadığı sıkıntıların hiçbirini yaşamamış, gördüğü manzaraların hiçbirini görmemiş bir nesil var. Diğer pek çok mesele gibi bu yeni nesle demokraside, özgürlüklerde, hukuk devletinde bugün bulunduğumuz yerin kıymetini anlatmakta zorlanıyoruz. Çünkü gençlerimiz mukayesesini eski Türkiye’yle değil, kendilerine göre çok daha iyi uygulamalara sahip ülkelerle yapıyor.

Halbuki biz her ülkenin kendi hikayesi olduğunu, ülkemizin hikayesinin de hiç de öyle kolay yazılmadığını çok iyi biliyoruz. Bunun için gençlerimize hem sahip olduğumuz imkanları hem Türkiye Yüzyılı ile ulaşmak istediğimiz hedefleri bıkmadan usanmadan anlatmayı sürdüreceğiz. İnşallah gençlerimize bırakacağımız en büyük miras, onlara hayallerini hayata geçirebilecekleri, altyapısı tamamlanmış bir Türkiye olacaktır.”