05.07.2024

Erdoğan yüreği yanan ablaya cevap veremedi: ”Kardeşim 15 gün önce bizi patlatacaklar dedi. Neden önlem alınmadı?”

Kardeşini kaybeden ablanın yürekleri yakan sözleri: ”Kardeşim 15 gün önce bizi patlatacaklar dedi. Neden önlem alınmadı?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bartın’da maden faciasında hayatını kaybeden Rahman Özçelik’in cenaze törenine katıldı. Özçelik’in ablası ile Erdoğan arasında geçen diyalog sosyal medyada gündem oldu. Acılı abla Erdoğan’a “Kardeşim 15 gün önce bizi patlatacaklar dedi. Neden önlem alınmadı?” diye sordu. Erdoğan ise cevap vermedi.

Bartın’ın Amasra’da dün akşam meydana gelen ve tüm Türkiye’yi yasa boğan maden faciasında 41 madenci hayatını kaybetti. Facianın ardından inceleme yapmak ve taziye ziyareti için bölgeye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile maden kazasında kardeşini kaybeden yüreği yanan ablanın diyaloğu sosyal medyada gündem oldu.

Maden faciasında hayatını kaybeden 22 yaşındaki Rahman Özçelik’in cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özçelik’in ailesine de başsağlığı diledi. Kendisini teselli etmek için gelen Erdoğan’a dert yanan acılı abla, “Kardeşim bundan 15 gün önce madende gaz kaçağı olduğunu bize söyledi. Bizi patlatacaklar abla dedi. İçine doğdu. Bu ihmale karşı neden önlem alınmadı?” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, kardeşini kaybeden ablanın sorusuna ‘cümleten başımız sağ olsun’ demekle yetindi.