09.27.2024

Erdoğan’dan ‘kılıçlı yemin’ açıklaması: ‘Bu kendini bilmezler hak ettikleri cezayı alacaklar’

“Kılıç çekenler hak ettikleri cezayı alacak”
Erdoğan, söz konusu görüntülerle ilgili “Bu mesele birkaç kendini bilmezin ne yazık ki ortaya koyduğu bir karmaşaydı” değerlendirmesinde bulunurken, olaya karışanların da hak ettikleri cezaya çarptırılacaklarını belirtti.

Erdoğan “Biz bu kendini bilmezlerin at oynattığı meydana ülkemizi kesinlikle bırakamayız” diyerek konuyla ilgili en kısa sürede netice alacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması şu şekilde;
“Kılıç meselesine gelince, bu mesele birkaç kendini bilmezin ne yazık ki ortaya koyduğu bir karmaşaydı. Şu anda gerek Milli Savunma Üniversitesi, gerek Kara Kuvvetleri Komutanlığı, gerekse Milli Savunma Bakanımız, müşterek çalışmalarını sürdürüyorlar ve bu işin içerisindekiler kimlerse bunların hak ettikleri cezayı almasını temin edeceğiz. Burası kendini bilmezlerin at oynattığı bir meydan değil. Biz bu kendini bilmezlerin at oynattığı meydana ülkemizi kesinlikle bırakamayız. Buna göre de adımımızı atacağız. Savunma Bakanımız ve Savunma Üniversitemizin başındaki hocamızla bir araya geldik, görüşmelerimizi yaptık ve inşallah en kısa zamanda bu işi neticeye ulaştıracağız.”