03.29.2024

Erdoğan’ın izlettiği ‘montaj’ videoya erişim engeli

Erdoğan, videonun montaj olduğunu itiraf etmişti.

Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitinglerinde yurttaşlara izlettiği ve daha sonra “montaj” olduğunu itiraf ettiği videoyu paylaşan bir sosyal medya hesabının paylaşımına erişim engeli getirdi.

Erdoğan, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun “Haydi” başlıklı reklam filmine montaj yapılarak hazırlanan videoyu seçim sürecinde yaptığı mitinglerde binlerce yurttaşa izletmiş, daha sonra katıldığı bir TRT yayında ise videonun montajlı olduğunu itiraf etmişti.

KILIÇDAROĞLU, MANEVİ TAZMİNAT DAVASI AÇMIŞTI

Söz konusu itirafın üzerinde başlayan montaj tartışmaları, Erdoğan’ın Sivas mitinginde söz konusu videoya ilişkin “Gençlerin kıvrak zekasının ürünü” ifadelerini kullanması üzerine büyümüş ve Kılıçdaroğlu, avukatı Celal Çelik aracılığıyla Erdoğan aleyhinde 1 milyon liralık manevi tazminat davası açmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Çelik, montajlı videoyu yayınlayan bir sosyal medya hesabının paylaşımının erişeme engellenmesi talebiyle de mahkemeye başvurdu.

PAYLAŞIMA ERİŞİM ENGELİ

Ankaragazetecisi’nde yer alan habere göre, Ankara 6. Sulh Ceza Mahkemesi, söz konusu hesabın paylaşımının Kılıçdaroğlu’nun kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğu gerekçesiyle erişime engellenmesine karar verdi. Karar, paylaşımın engellenmesi amacıyla Erişim Sağlayıcıları Birliği’ne gönderildi.