04.26.2024

Eski İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan hayatını kaybetti

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, akciğer kanseri ile mücadele eden eski İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan hayatını kaybettiğini duyurdu.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, 18 Dakika’da Adil Serdar Saçan’ın vefat ettiğini büyük bir üzüntü ile duyurdu. Saçan’ın AKP iktidarının ilk ihraç ettiğini memur ve Ergenekon kumpası mağduru olduğunu hatırlatan Yanardağ, “Türkiye’de ülkücü mafya denilen çeteleri çökerten efsane emniyet müdürüdür” dedi.

Yanardağ, bir süredir yoğun bakımda tedabvi gören Saçan hakkında özetle şunları dile getirdi:

“Yakın arkadaşım dostumdu. Gençti, akciğer kanseri ile mücadele ediyodu. Bütün yurtseverlere baş sağlığı diliyorum.

Saçan, AKP iktidarı tarafından 7 kere görevden alınıp 6 kere mahkeme kararı ile göreve geldi. Yurtsever, Atatürkçü bir polis şefi. Polis akademisini birincilikle bitirdi. Bana anlattıkları var. Doğu’da Yeşil denilen kontragerilla mensubu ile nasıl çatıştığını da anlattığını bilirim.

AKP’nin görevden aldığı ilk devlet memuruydu. Recep Tayyip Ervdoğan İBB başkanıyken ünlü Akbil yolsuzluğu vardı. Bu Akbil, yolsuzluğunu ortaya çıkaran ve Erdoğan’ın adını dosyada geçiren kişidir.

Memuriyetten ihraç ettiler. Türkiye’de ülkücü mafya denilen çeteleri çökerten efsane emniyet müdürüdür. Aynı zamanda hukukçudur. Polislikten ihraç edildiği için avukatlık yapıyordu.

Yeniden göreve atandığı zaman Niğde Polis Okulu müdürlüğüne atandı rütbesi gereğince ama göreve başlamadan Ergenekon’dan tutuklu yargılandı. Biz aynı davadan yargılandık. Kendisi yurtsever kişiliği ile tanırdım. Mert biriydi, yiğit biriydi.

Görevden ihraç edilmesi, Türkiye’nin ayıbıdır.”

ADİL SERDAR SAÇAN KİMDİR?

Adil Serdar Saçan, 1962’de Elazığ’da doğdu. Saçan, eski polis, yazar, hukukçu ve İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü eski müdürüdür. 1998’de kurduğu İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğününün başkanı olarak pek çok önemli soruşturma yürüten Saçan, hakkında açılan ve halen mahkemeleri süren soruşturmalar sebebiyle polislikten ihraç edildi.

23 Eylül 2008 tarihinde Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Saçan, 16 ay tutuklu kaldıktan sonra 15 Ocak 2010 tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmiştir. 5 Ağustos 2013’te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında 14 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.