09.22.2024

Eski X yetkilisi, Elon Musk’ın Birleşik Krallık’ta ayaklanmaları kışkırttığının tespit edilmesi halinde tutuklanması çağrısında bulundu

Eski X yöneticisi Daisley’e “Musk’ın eylemleri, Starmer hükümetinin sessizce yasal düzenleme yapması için bir uyandırma çağrısı olmalıdır” dedi

Eski X yöneticisi Bruce Daisley’e göre milyarder Elon Musk, Birleşik Krallık’ta  isyancıları kışkırttığı tespit edilirse “kişisel yaptırımlara” ve hatta “tutuklama emri” tehdidine maruz kalmalı.

Twitter’ın Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’dan sorumlu eski başkan yardımcısı Daisley, dün  The Guardian gazetesinde yayınlanan makalesinde, çevrimiçi güvenlik yasalarının güçlendirilmesi çağrısında bulunarak, “(X) platformunun sahibi olan milyarder Musk ve diğer teknoloji yöneticilerinin kişisel risk almadan fitne tohumları ekmelerine izin verilemez” dedi.

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birleşik Krallık’ta Başbakanı Keir Starmer’ın çevrimiçi güvenlik yasalarını “güçlendirmesi” ve medya düzenleyicisi Ofcom’un “Musk gibilerin belirsiz davranışlarıyla ilgilenecek doğru kurum” olup olmadığını değerlendirmesi gerektiğini de belirtti. Daisley şöyle devam etti:

Tecrübelerime göre, kişisel yaptırım tehdidi, yöneticiler üzerinde kurumsal para cezası tehdidinden daha etkilidir,” çünkü bu tür yaptırımlar teknoloji milyarderlerinin hayatlarını etkileyebilir.

“Twitter’ın eski bir yöneticisi olarak, eğer aksaklıklara neden olmaya devam ederse, Elon Musk’ın dikkatini çekmenin bir yolu var ve bu da onun hakkında tutuklama emri çıkarmaktır” dedi.

Daisley, “Musk’ın eylemleri, Starmer hükümetinin sosyal medyada nelere izin verilebileceği konusunda ortaklaşa mutabık kaldığımızı yeniden kontrol altına almak ve sessizce yasal düzenleme yapması için bir uyandırma çağrısı olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Birleşik Krallık hükümeti, geçen ay Southport’ta üç genç kızın öldürülmesinin ardından Birleşik Krallık’ı kasıp kavuran şiddet olaylarının ardından sosyal medya platformlarını sorumlu davranmaya çağırdı.

Başbakan sosyal medya şirketlerini, saldırganın sığınmacı olduğuna dair yanlış iddiaların yayılmasına izin vermekle suçladı.

Polis şu anda, şiddeti kışkırtmak amacıyla internette paylaşımlarda bulunduğundan şüphelenilen kişilerin peşine düşmüş durumda.

Musk, Adalet Bakanı Heidi Alexander’ın “kabul edilemez” olarak nitelendirdiği daha önceki bir tweetinde Birleşik Krallık’taki huzursuzluk hakkında, “iç savaşın kaçınılmaz olduğu” yorumunda bulunmuştu.

Musk ayrıca Starmer’a “ikiyüzlü” dedi ve Starmer’ın Falkland Adaları’nda “toplama kampları” kurmayı planladığını öne süren yanlış bir gönderi paylaştı, ancak bu gönderiyi daha sonra sildi.