09.19.2024

Faize bakışımız değişmedi diyen Devlet Bahçeli’den ‘ama’lı faiz savunması

Merkez Bankası önümüzdeki perşembe faiz kararını açıklayacak. Karar öncesi grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, faiz karşı bakışlarının değişmediğini söyledi devamında artışı savundu.

Merkez Bankası 22 Haziran Perşembe günü faiz kararını açıklayacak. Karar öncesi MHP lideri Devlet Bahçeli’den faiz artışına yönelik destek sinyali geldi.

Bugün haftalık MHP Grup Toplantısı’nda milletvekillerine seslenen MHP lideri Devlet Bahçeli, “Faiz artışı üretim çarkına çomak sokan politik bir tercihtir. Ancak Türkiye’nin ekonomik istikrarı elde etmesi için alınması gereken kısa dönemli ve bazen de can yakan tedbirler vardır, bugünkü külfete katlanmak kaçınılmaz hale gelmektedir.” dedi.

Bahçeli’nin söz konusu faiz açıklamasının tamamı şöyle:

“Sorunlar hepimizin malumudur. Fiyat istikrarını bozucu etkenler oldukça fazladır. Güven ortamını kalıcı hale getirmek vazifemizdir. Yeni kabinenin ekonomi reformlarına güvenmekteyiz. Ekonomi politikaları bütün halinde uygulanıp dengelediği sürece başarılı olacaktır.
MHP’nin faize karşı bakışı bellidir. Değişim göstermemiştir. Faiz artışı üretim çarkına çomak sokan politik bir tercihtir. Ancak Türkiye’nin ekonomik istikrarı elde etmesi için alınması gereken kısa dönemli ve bazen de can yakan tedbirler vardır, bugünkü külfete katlanmak kaçınılmaz hale gelmektedir.”