07.27.2024

Fas’ta Gazze’ye destek ve işgalci İsrail’e tepki gösterileri düzenlendi

Fas’taki sivil toplum kuruluşu Ümmet Sorunlarını Destekleme Kurumundan yapılan yazılı açıklamaya göre, bir günde 50 kentte 110 ayrı noktada Gazze’ye destek gösterileri düzenlendi.

Fas’ın 50 kentinde, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınamak ve Gazze’ye destek olmak için gösteriler düzenlendi. Ümmet Sorunlarını Destekleme Kurumu’nun yaptığı açıklamaya göre, 110 ayrı noktada gerçekleştirilen gösterilere binlerce kişi katıldı.

Tatvan, Tanca, Meknes, Agadir, Tarudant ve Vecde gibi kentlerde yapılan gösterilerde, İsrail’in Gazze’de sivillere karşı işlediği soykırım, zorla aç bırakma ve tehcir politikası kınandı. Uluslararası toplumun sivillerin korunması için sorumluluk alması ve gereken adımları atması talep edildi.

Göstericiler ayrıca, Fas makamlarını Filistin halkını destekleyen bir pozisyon almaya ve İsrail ile normalleşme anlaşmasından geri adım atmaya çağırdı. Gazze’deki savaş duruncaya ve Filistinliler adil ve meşru haklarını elde edinceye kadar gösterilerin devam edeceği belirtildi.

Fas ve İsrail, 10 Aralık 2020’de normalleşme anlaşması imzalamıştı. Anlaşma, Fas’ın Batı Sahra’daki egemenliğinin tanınması karşılığında Fas’ın İsrail ile diplomatik ilişkilerini yeniden başlatmasını öngörüyordu.