05.20.2024

FBI’a Epstein suçlaması

FBI, Jeffrey Epstein davasıyla ilgili çarpıcı bir iddiayla karşı karşıya. Amerikalı milyarder Epstein’ın kız çocuklarına yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturma suçlamalarıyla yargılanırken, FBI’a yönelik suçlamalar da artıyor. Epstein’ın hapishanede ölü bulunmasının ardından FBI, yasa dışı faaliyetlerine engel olmamakla suçlanıyor.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Jeffrey Epstein davasında ihmalle suçlanıyor. Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein, kız çocuklarına yönelik cinsel istismar, pedofili ve fuhuş ağı oluşturmak suçlamalarıyla yargılanırken hapishanede ölü bulunmuştu. Ancak şimdi, Epstein’ın kurduğu fuhuş ağı mağdurları, FBI’a dava açarak, kurumun yasa dışı faaliyetler hakkında yıllardır sessiz kaldığı gerekçesiyle suçluyor.

The Hill’in haberine göre, dava dosyasında FBI’ın 1996’dan beri Epstein’ın faaliyetlerinden haberdar olduğu ancak bunlara karşı herhangi bir önlem almadığı iddia ediliyor. Davacılar, FBI’ın ihmali nedeniyle fuhuş ticaretine maruz kaldıklarını, tehdit edildiklerini, istismara ve tecavüze uğradıklarını ileri sürüyorlar.

Dava dosyasında FBI’ın elinde bulunan fotoğraf, video ve diğer kanıtları görmezden geldiği iddia ediliyor. Davacılar, FBI’ın yasa dışı faaliyetleri örtbas ettiğini ve Epstein’ın suç ortağı olduğunu savunuyorlar.