03.29.2024

Fetihtepe’de polis evlere zorla giriyor, mahallenin enerjileri kesildi

Okmeydanı Fetihtepe’de polis zoruyla ‘kentsel dönüşüm’ sürüyor. Kentsel dönüşüm için imza vermeyenlerin elektrik, doğalgaz ve suları kesililirken, polisin evlere zorla girdiği belirtildi. Gazeteciler mahalleye sokulmazken, avukat Cingil “Savaş döneminde yapılmayan bir şey yapıyorlar” dedi.

İstanbul Okmeydanı’nında bulunan Fetihtepe Mahallesi’nde ‘kentsel dönüşüm’ adı altında altyapı hizmetlerinin kesilmesine devam ediliyor. Kentsel dönüşüme karşı mahallelinin direnişi sürerken için imza vermeyenlerin elektrik, doğalgaz ve suları kesiliyor.

GAZETECİLER MAHALLEYE ALINMIYOR 

Birgün’den Gökay Başcan‘ın haberine göre, kentsel dönüşümün başladığı 3550. Ada’da bugün de kesintiler yapıldı. Mahalle halkının dayanışma çağrısı üzerine bölgeye çok sayıda polis yönlendirildi.

Bölgeye girişi engellemek için barikat kuran polis, mahallelinin de gazetecilerin de girişine izin vermiyor. Sokaklara gözaltı aracı da getirildi. Bugün 60 evin altyapı hizmetlerinin kesileceği polisin bazı apartmanlara kapısını koçbaşı ile kırarak girdiği öğrenildi.

MAHALLELİ, İMAMOĞLU’NA DA TEPKİLİ  

3550. Ada’da yaşananlara tepki gösteren bir mahalleli de siyasi partilere ve parti liderlerine seslendi. “İstanbul Fetihtepe Mahallesi 3550. Ada’daki zulme neden sessiz kalıyorlar” ifadelerini kullanan Selahattin Baykan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na da tepki gösterdi.

Baykan, “Bu zülme sessiz kalıyorsun. Tüm siyasi partiler sesleniyorum bu zulme ses çıkarmıyorsanız destek veriyorsunuz” diye konuştu.Mahalleli AKP’li Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’a yönelik, “Haydar Ali halka hesap verecek” sloganları atıyor.

‘GÖRÜŞMELER SÜRERKEN POLİS ZORUYLA MAHALLEYE GİRDİLER’

Mahalle halkının avukatı Onur Cingil, Beyoğlu Belediyesi ile iki haftadır süreci durdurmak için görüşme yaptıklarını ve 15 maddeden oluşan taleplerine yanıt beklediklerini aktardı. Görüşmeler sürerken polis zoruyla mahalleye girildiğini aktaran Cingil, şunları söyledi:

“Hala bizden istedikleri, süreci durduklarını söyledikleri 15 maddeden oluşan taleplerimizin cevabını bekliyoruz. Bugün dernek başkanımız Beyoğlu Belediyesi Başkan Yardımcılarını aradığında biz öğrendik ki aslında böyle bir cevap hiçbir zaman gelmiyormuş. Bu bizi oyalama takdiğiymiş. İki haftadır belediye başkanının bizimle sul yapma görüşmeleri yaptığını tekrar belirtmek isterim.

‘SAVAŞ DÖNEMİNDE YAPILMAYAN BİR ŞEY YAPIYORLAR’

Bayram öncesi insanları elektrik, su, doğlagazsız bırakmak nasıl bir durum insanların takdirine bırakıyorum. Savaş döneminde yapılmayan bir şey yapıyorlar. Halkına karşı bu kadar düşman olan bir yönetim, bu kadar düşman olan idarecileri de halk en kısa zamanda cezalandıracaktır.”