09.19.2024

Filistin Devlet Başkanlığı, Batı Şeria’da iki gencin öldürülmesinin ardından İsrail’in tehlikeli eylemlerini kınadı

Filistin Devlet Başkanlığı, Batı Şeria’nın kuzeyinde bulunan Tulkarm kentine bağlı Nur Şems Mülteci Kampı’na yapılan baskında iki Filistinli gencin öldürülmesinin ardından, İsrail’in Filistin topraklarındaki tehlikeli eylemlerini kınadı.

Şarku’l Avsat’ın DPA’dan aktardığı habere göre, Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, “İsrail, Filistin halkına karşı, uluslararası meşruiyet ve hukuka ilişkin tüm kararları hiçe sayarak sürekli bir savaş yürütüyor” dedi.

İsrail’in devam eden saldırganlığının yanı sıra Yahudi radikallerin Mescid-i Aksa’yı basma çağrılarıyla bölgeyi şiddet ve gerilime sürüklemeye çalıştığını dile getiren Ebu Rudeyne, “İşgalcinin suçları, halkımızı özgürlük hedeflerine ulaşana ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız devletlerini kurana kadar meşru mücadelesini sürdürmekten alıkoymayacaktır” diye ekledi.

Filistin kaynakları, İsrail ordusunun, bu sabah Tulkarm’daki Nur Şems Mülteci Kampı’na düzenlediği baskında iki Filistinli gencin başlarından vurularak öldürüldüğünü duyurdu.

Baskın sırasında Filistinli gençler ile İsrail güçleri arasında çatışma çıktı. Kurşunlar evlerin ve dükkanların camlarına isabet ederken, gerginlik 5 saatten fazla sürdü.