09.19.2024

Filistin İslami Cihat Hareketi’nden Yemen Şehitlerine İlişkin Açıklama

Bismillahirrahmanirahim

{Zulme uğradıkları sebebiyle savaşanlara izin verildi. Allah, onlara yardım etmeye elbette güç yetirendir.}
(Hac Suresi 39. Ayet)

Yemen silahlı kuvvetlerinin deniz kuvvetleri, İsrail gemilerinin veya işgal altındaki Filistin limanlarına yönelmesini önlemek için Yemen tarafından ilan edilen insani ve manevi görevinin yanı sıra, güvenlik ve istikrarın sağlanması ve deniz seyrüseferinin korunması yönündeki olağan resmi görevlerini yerine getirirken. Kızıldeniz’den geçerken, Filistin halkına dayanışma ve destek amacıyla düşman kuvvetleri, Yemen deniz kuvvetlerine ait üç bota Amerikan saldırısını sağladı, bu da deniz kuvvetlerinin on üyesinin şehit olmasına ve kaybına yol açtı.

Yemen silahlı kuvvetleri, Mescid-i Aksa selini desteklemek için verilen savaşın ortasında kan kaybederken, Filistin uğruna şehit olan bu şehitler, Amerikan düşmanının bu suçun ve yansımalarının sonuçlarına katlandığını ve bölgedeki askeri hareketlerinin devam ettiğini doğruluyor. Kızıldeniz’in İsrail gemilerini koruması, Yemen’in Filistin’deki mazlumlara destek ve zafer için dini, ahlaki ve insani görevini yerine getirmesine engel olmayacaktır. Çamur ve Gazze.

Ayrıca geri kalan ülkelere de Amerika’nın tehlikeli davranışlarına girişmemeleri çağrısında bulunuyoruz, çünkü bu, herkesi etkileyebilecek olumsuz sonuçlara yol açacaktır.

Başka bir bağlamda, Allah’ın izniyle, Yemen Silahlı Kuvvetleri deniz kuvvetleri, işgal altındaki Filistin limanlarına gitmekte olan Maersk Hangzhou konteyner gemisine uygun deniz füzeleriyle yönelik askeri bir operasyon gerçekleştirmeyi başardı.

Hedefleme operasyonu, gemi mürettebatının Yemen deniz kuvvetlerinin uyarı çağrılarına yanıt vermeyi reddetmesi sonrasında gerçekleşti.

Yemen Silahlı Kuvvetleri, İsrail tarafı dışındaki tüm destinasyonlara deniz trafiği konusunda tam endişe duyarak, tüm İsrail gemilerinin veya işgal altındaki Filistin limanlarına giden gemilerin geçişlerinin engellenmesine ilişkin önceki açıklamalarında belirtilenleri doğrulamaktadır.

Yemen silahlı kuvvetleri, tüm ülkelere, Amerika’nın Kızıldeniz’deki çatışmayı alevlendirmeye yönelik planlarına kapılmamaları, ülkemize ve halkımıza yönelik her türlü saldırıya karşı koymaktan çekinmeyecekleri tavsiyesini yineliyor.

Yemen Silahlı Kuvvetleri, büyük Yemen halkımızın evlatlarını ve Arap ve İslam ulusumuzun tüm özgür insanlarını, Amerika’nın cani Siyonist varlığı desteklemek ve onu teşvik etmek amacıyla tırmandırdığı tırmanışa karşı koymak için son derece uyanık olmaya ve tüm seçeneklere hazırlıklı olmaya çağırıyor. Gazze’deki kardeşlerimize karşı daha fazla suç işlemek.

Sana, 18 Cemâziye’l- Ahir 1445 H.
31 Aralık 2023 – Pazar

Yemen Silahlı Kuvvetleri