10.05.2024

Filistin Konulu Konferansın Duyuru Konvoyuna Ceza Yağdı!

Alparslan Kuytul Hoca’nın 12 Kasım Pazar günü Elazığ’da gerçekleştireceği Filistin konulu konferansın duyuru konvoyuna para cezası yağdı!

Furkan Hareketi mensuplarının Pazar günü Elazığ’da gerçekleştirmeyi planladığı Filistin konulu konferansın duyuru çalışmalarına para cezası kesildi.

Bir hareket mensubu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Elazığ Emniyetine tepki gösterdi. Hareket mensubu durumu şöyle açıkladı: “Elazığ Emniyeti, Filistin Konferansı konvoyuna ceza yağdırdı. Bir çok kardeşimize emniyet kemerleri takılı olduğu halde(takmayan da vardır), kemer takmamaktan ve yüksek sesle müzik dinlemekten cezalar yazıldı. Yüksek ses ise sadece öndeki anons aracında vardı. Geçtiğimiz günlerde de İsrail ürünlerini boykot eden bayan öğrencilerine ceza yazmak için emniyete götürülürken görüntü aldığımız suçlamasıyla 4 arkadaş gözaltına alınmıştık ve telefonlarımıza el koyulmuştu. Elazığ Emniyeti’nde Filistin Davasına karşı olan birileri mi var? İsrail’e karşı yapılan eylemlerden rahatsız olanlar kimler ve neden rahatsızlar? Veya mesele tüm bunların yanında; Furkan Hareketi mensuplarına karşı özel bir muamele mi?

Filistin Konferansı branda afişlerimiz de günlerdir bilinmeyen kişiler tarafından sökülmekte. Bu olaylar birbirinden bağımsız düşünülebilir mi? Yok asıl mesele bizleri yıldırmak ise, bunu yapanlar Furkan Hareketi mensuplarını tanımamış demektir. Bizleri yıldırmanın planlarını yapanlar şunu çok iyi bilsinler ki; biz tüm kardeşlerimizle beraber bu davaya her şeyimizi kaybetmeyi göze alarak girmiş kimseleriz. Her şeyini kaybetmeyi göze almış bir topluluğa karşı hiç bir gücün galip geldiğini tarih yazmamıştır. Bu engellemeleri yapanlar, yaptıklarıyla bize olan desteği artırdıklarını ve kamuoyunda da olumsuz şekilde anıldıklarının farkında olmalılar. Son olarak; yapılan bu muameleleri kınıyor, yapanları da toplumumuzun vicdanına ve Allah’a havale ediyorum.”