09.30.2024

Filistin ve Lübnan halklarıyla dayanışma eylemlerine tehdit!

Avustralya, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarını protesto edenlerin vizelerini iptal etmekle tehdit etti. İtalya’da da 5 Ekim’de düzenlenmesi planlanan Filistin’e destek yürüyüşleri yasaklandı.

İsrail’in saldırılarını bölgeye yayması birçok ülkede halk tepkilerine yol açtı. Hükümetler ise tepkileri bastırmak için yasak kararları alıyor.

Avustralya Lübnan’a yönelik saldırıları protesto edenlerin vizelerini iptal etmekle tehdit etti. Avustralya İşçi Partisi hükümeti, Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah’ın öldürülmesini hafta sonu protesto edilmesinin ardından ülkede “anlaşmazlığı” körükleyenlerin vizelerini iptal etmekle tehdit etti. İçişleri Bakanı Tony Burke yaptığı açıklamada “Vizesi olan herkes için daha yüksek düzeyde bir inceleme söz konusudur. İlk günden itibaren Avustralya’da anlaşmazlık çıkarmaya çalışan herkesin vizesini reddetmeyi ve iptal etmeyi değerlendireceğimi açıkça belirttim” dedi.

Bu arada İtalya’nın başkenti Roma’da 5 Ekim’de düzenlenmesi planlanan Filistin için iki destek yürüyüşü, Roma Emniyet Müdürlüğünce yasaklandı.