03.29.2024

Filistin yönetimi Ebu Akile’yi öldüren mermiyi ABD’ye verdi

Mahmud Abbas yönetimi, Filistinli gazeteci Şirin Ebu Akile’yi öldüren mermiyi ABD’ye teslim etti.

Filistin Yönetimi, el-Cezire kanalı muhabiri gazeteci Şirin Ebu Akile’yi öldüren mermi çekirdeğinin Amerika’ya teslim edildiğini açıkladı.

Filistin resmi haber ajansına göre, Filistin Başsavcısı Ekrem el-Hatib, Filistin Devleti’ndeki ilgili makamların mermi çekirdeği üzerinde balistik incelemelerin yapılması için ABD’ye teslim edilmesine izin verdiğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi’nin aktardığı habere göre El-Hatib, Ebu Akile’nin ölümüne yol açan mermi çekirdeğinin balistik inceleme için gelen Amerikalı uzmanlara verildiğini ve çekirdeğin İsrail’e teslim edilmeyeceğini ifade etti.

İsrail ordu sözcüsü ise İsrailli bir ekibin Amerikalılarla birlikte mermi çekirdeği üzerinde balistik inceleme yapacağını söyledi.

Filistin Yönetimi, Şirin Ebu Akile’nin öldürüldüğü günden bu yana gerçeğin ortaya çıkarılması için uluslararası toplumun soruşturmaya yardımından memnuniyet duyacağını duyurmuştu.

Başsavcı Ekrem el-Hatib, “Biz yaptığımız soruşturmadan ve elde ettiğimiz sonuçlardan eminiz” dedi.

Filistin Başsavcılığı, Filistinli gazeteci Şirin Ebu Akile’nin ölümüyle ilgili yürüttüğü soruşturmanın sonuçlarını açıklamış ve İsrail askerlerinden birinin silahından çıkan merminin doğrudan kadın gazetecinin başına isabet ettiğini bildirmişti.