09.19.2024

Filistinli Gazeteci Hüsam Şebat: 307 günden fazla süredir devam eden haklarımızdaki katliamlar ne zaman duracak?

“Gazze kentinde diri diri yakılan okulda mahsur kalan ailelerin çığlıklarını duyuyoruz, ancak katil İsrail işgal güçlerinin su erişimini kesmesi nedeniyle yardım edemiyorlar…”

Gazeteci Hüsam Şebat ‘X’ hesabından şu paylaşımlarda bulundu:

Okula gittiğimizde okulda namaz kılan herkesin şehit olduğunu görünce şok olduk. Bu gördüğüm en büyük katliamlardan biri ve çirkinliği kelimelerle, resimlerle anlatılamaz. Bunlar yüzlerce suçtan biri. Siyonist işgalin suçlarına bir yenisi daha eklendi mi?

307 günden fazla süredir devam eden haklarımızdaki katliamlar ne zaman duracak?

Bu günlerde sahnede yürümem, üniversiteden mezun olmam gerekiyordu. Bunun yerine, katil İsrail işgal güçleri tarafından öldürülen kadın ve çocukların kömürleşmiş, parçalanmış bedenleriyle dolu çantaları topluyorum.

Katliamın ilk anlarında sabah 5’te Jabalia kampından Daraj mahallesindeki saldırı alanına hareket ettim, uçakların yoğun ve alçaktan uçtuğu ve kimsenin bulunmadığı bir dönemde hareket etmek çok tehlikeliydi. yollarda ama beni oraya yönlendiren şey bu suçun boyutuydu o sahneleri çektikten sonra düşündüm ki bu katliam diğer katliamlar gibi geçip gitmiyor ama ne yazık ki dünya bu sahnelere alıştı ve gelip geçici hale geldi. haberler Katliamlar durdurulsun, yok ediliyoruz…