09.20.2024

Fransa vatandaşlarına “mümkün olan en kısa sürede” İran’ı terk etmeleri çağrısında bulundu

Bölgede artan çatışma riski nedeniyle

Fransa bugün, Hamas’ın siyasi büro başkanı İsmail Haniye’nin şehit edilmesinin ardından İsrail ile Tahran arasında askeri gerilim riskinin “artması” nedeniyle “hala İran’da bulunan” vatandaşlarına ülkeyi, “mümkün olan en kısa sürede” terk etmeleri çağrısında bulundu.

Bu yeni durumdan etkilenecek vatandaşların sayısını belirtmeyen Dışişleri Bakanlığı, AFP’nin haberine göre, “Resmi olarak, Fransız vatandaşlarına her ne sebeple olursa olsun İran’a seyahat etmeleri tavsiye edilmemektedir” açıklamasında bulundu.

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre Haniye ve Şükür’ün öldürülmesi, Hamas ile İsrail arasında 7 Ekim’den bu yana devam eden çatışmanın genişleyeceği yönündeki endişeleri arttırdı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı açıklamasına, “Bölgede artan askeri gerilim riski nedeniyle, İran’dan geçen ve İran’da kalan Fransız vatandaşlarına mümkün olan en kısa sürede ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulunuyoruz” ifadesini kullandı.

Bakanlık açıklamasında “O zamana kadar azami dikkat göstermeleri, tüm gösterilerden uzak durmaları, durumu izlemeleri ve büyükelçiliğin web sitesini düzenli olarak kontrol etmeleri gerekmektedir” denildi.