09.19.2024

Fransa’da olaylara karışan çocukların ebeveynlerine hapis ve para cezası

Fransa Adalet Bakanı: Çocukları protestolara karışan ebeveynler, hapis ve para cezası ile karşı karşıya kalacaklar

Fransa Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti, Fransa’da şiddet sarmalına dönüşen ve her an ülkenin bir noktasında patlak veren şiddet olaylarına ilişkin ülke basınına açıklamalarda bulundu.AA’da yer alan habere göre, ebeveynlerin yaşanan olaylarda sorumluluklarının bulunduğuna işaret eden Dupond-Moretti, “(17 yaş altı) Çocuklarıyla ilgilenmeyen, onları, nereye gideceklerini bilerek geceleri dışarıya bırakan ebeveynler, 2 yıl hapis ila 30 bin avro para cezası ile karşı karşıya kalacaklar” dedi. Sosyal medyadan organize olanlar tespit edilecekDupond-Moretti, olaylara karışanların sosyal medya platformları üzerinden organize olduklarını, bu nedenle adli makamların, kullanıcıların IP adreslerini talep edebileceğini ifade etti.

Bu şekilde olaylara karışanları tespit edebileceklerini söyleyen Dupond-Maretti, olaylara karışanların Shapchat gibi uygulamalar üzerinden organize olduklarına ilişkin bilgilerin ellerinde bulunduğunu aktardı. Fransız Adalet Bakanı, “Yani 13, 14, 15, 16 veya 17 yaşındasın, evdesin ve Snapchat’e bir şeyler gönderdin, hesabın silinecek ve tespit edilip cezalandırılacaksın. Kesinlikle tekrar sakinleşmemiz gerekiyor, bu kadar yeter. Artık dayanması zor” diye konuştu.

Ebeveynleri, çocuklarına sahip çıkmaya çağıran Dupond-Moretti, “ebeveynlik vazifesi bulunanların ahlaki olarak düzeni sağlamaktan sorumlu olduğu” yorumunu yaptı.

CANLIGüncellendi40 dakika Az önceTürkiye ve dünyadan haberler, gelişmeler….Independent Türkçe, Türkiye ve dünyadan güncel haberleri okurları için derlediCumartesi 1 Temmuz 2023 0:05 Fotoğraf: Independent Türkçe© The IndependentturkishHABERLERİN ÖNEMLİ NOKTALARINI AKTARIN Independent Türkçe Ana SayfaYazarlarTürkiye’den SeslerDünyadan Sesler40 dakika Az önceFransa Adalet Bakanı: Çocukları protestolara karışan ebeveynler, hapis ve para cezası ile karşı karşıya kalacaklarFransa Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti, Fransa’da şiddet sarmalına dönüşen ve her an ülkenin bir noktasında patlak veren şiddet olaylarına ilişkin ülke basınına açıklamalarda bulundu.AA’da yer alan habere göre, ebeveynlerin yaşanan olaylarda sorumluluklarının bulunduğuna işaret eden Dupond-Moretti, “(17 yaş altı) Çocuklarıyla ilgilenmeyen, onları, nereye gideceklerini bilerek geceleri dışarıya bırakan ebeveynler, 2 yıl hapis ila 30 bin avro para cezası ile karşı karşıya kalacaklar” dedi.Sosyal medyadan organize olanlar tespit edilecekDupond-Moretti, olaylara karışanların sosyal medya platformları üzerinden organize olduklarını, bu nedenle adli makamların, kullanıcıların IP adreslerini talep edebileceğini ifade etti.Bu şekilde olaylara karışanları tespit edebileceklerini söyleyen Dupond-Maretti, olaylara karışanların Shapchat gibi uygulamalar üzerinden organize olduklarına ilişkin bilgilerin ellerinde bulunduğunu aktardı.Fransız Adalet Bakanı, “Yani 13, 14, 15, 16 veya 17 yaşındasın, evdesin ve Snapchat’e bir şeyler gönderdin, hesabın silinecek ve tespit edilip cezalandırılacaksın. Kesinlikle tekrar sakinleşmemiz gerekiyor, bu kadar yeter. Artık dayanması zor” diye konuştu.Ebeveynleri, çocuklarına sahip çıkmaya çağıran Dupond-Moretti, “ebeveynlik vazifesi bulunanların ahlaki olarak düzeni sağlamaktan sorumlu olduğu” yorumunu yaptı. Independent TürkçeJuly 1, 2023 21:25 GMT+3Yaklaşık bir saat Az önceFransa İçişleri Bakanı Darmanin: Sokak olaylarında 45 bin kolluk kuvveti sahada olacakFransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, polisin bir genci öldürmesi nedeniyle başlayan ve devam eden protestolar nedeniyle bu akşam da 45 bin polis ve jandarmanın görev alacağını bildirdi.Fransa’da polisin 17 yaşındaki Nael M. isimli genci öldürmesinin ardından başlayan protestolar, çok sayıda kentte özellikle gençlerin katılımıyla sürüyor.Bakan Darmanin, ulusal basına yaptığı açıklamada, devam eden protestolar kapsamında bu akşam da 45 bin polis ve jandarmanın görev yapacağını söyledi.Lyon ve Marsilya kentlerine daha fazla kolluk kuvvetinin görev alacağına işaret eden Darmanin, gözaltına aldıkları 2 bin kişinin ortalama yaşının 17 olduğunu ifade etti.Ülke genelinde dün de 45 bin polis ve jandarma görevlendirilmiş, kolluk kuvvetleri farklı kentlerde meydanlarda zırhlı araçlar kullanmıştı.