04.16.2024

Furkan Gönüllüleri ‘Adalet ve Özgürlük’ Eylemleri Gerçekleştirmeye Devam Ediyor!

Furkan Hareketi Gönüllüleri, haksız tutukluluğu devam eden 7 arkadaşı için adalet talebini sürdürüyor. Ülke içi ve dışıda gerçekleşen “Adalet ve Özgürlük” eylemleri Dortmund ve Mersin’de kendini gösterdi. Dortmund’da düzenlenen ‘Adalet ve Özgürlük Yürüyüşü’nün ardından basın açıklaması gerçekleştirilirken Mersinli Furkan Gönüllüleri yaptıkları kardan adamla adalet pankartı açtı.

Ne Olmuştu?

9 Eylül’de Koray Sarısaçlı’yı kaçırdıkları suçlamasıyla Adana Emniyetinde gözaltına alınan Furkan Gönüllüleri yaklaşık 4 gün boyunca insanlık onurunu zedeleyici işkencelere maruz bırakılarak suçu kabule zorlanmıştı.  12 Eylül’de çıkarıldıkları mahkemenin ardından serbest bırakılan 4 Furkan Gönüllüsü, savcının üst mahkemeye yaptığı itiraz sonrasında 1 gün sonra hiçbir delil olmadan tekrar tutuklanmıştı.

18 Eylül’de ortaya çıkan ve kendisini kaçıranların Furkan Gönüllüleri olmadığını, gönüllülerle aile dostu olduğunu belirten Koray Sarısaçlı, iki ay sonra emniyetin baskısıyla ifade değiştirerek gönüllüler hakkında “Silahlı gasp” suçlamasında bulundu.

27 Aralık akşam  saatlerinde gözaltına alınan 2 gönüllü hakkında tutuklu yargılama kararı verildi. Son olarak 17 yıl  yanında çalıştığı Sarısaçlı tarafından milyonlarca lira dolandırıldığı öğrenilen Ufuk Bülez adlı gönüllü de 4 Ocak günü “Kişiyi hürriyetinden alıkoymaya iştirak” suçlamasıyla tutuklandı. Toplamda 7 gönüllünün haksız yargılaması devam ediyor.