05.08.2024

Furkan Gönüllülerini Haksızca Darp Eden Polis Hakkında Mahkeme!

Furkan Gönüllülerini, 2019 yılında yaptıkları basın açıklaması sonrası hukuksuzca darp eden polisler hakkında soruşturma başlatıldı. Gelişmeyle birlikte Furkan Gönüllülerine yapılan hukuksuzlukların ardından ilk defa bir emniyet mensubu hakkında soruşturma açıldığı öğrenildi.

Furkan Hareketi Gönüllülerini, 8 Eylül 2019 yılında yaptıkları basın açıklaması sonrası emniyet mensupları tarafından hukuksuzca darp edilmişti. Anayasal haklarını kullanan vatandaşlara orantısız müdahale uygulayan polisler hakkında soruşturma başlatıldı.

Gelişmeyle birlikte Furkan Gönüllülerine yapılan hukuksuzlukların ardından ilk defa bir emniyet mensubu hakkında soruşturma açıldığı öğrenildi.

Mahkemenin Nisan ayında görülmesi bekleniyor.

Skandal olayın ayrıntılarını anlatan genç mağdur, yasal hakları olan bir basın açıklaması sonrasında sessizce dağıldıkları bir esnada polisin kendisini akrep aracının arkasına götürerek ağır küfürlerle darp ettiğini belirtti.

Olay sonrası sağlık kuruluşundan aldığı darp raporunu gösteren mağdur gönüllü, başının akrebe sert şekilde defalarca vurulduğunu ifade etti.

2 polisin elinden iki polisin ayaklarından tutarak birden fazla polis tarafından darp edildiğini söyleyen mağdur, “polisler başımı zırhlı araca vura vura dövmeye başladılar, bir yandan da eşime, aileme ve tüm Furkan Gönüllülerinin eş ve ailelerine ağza alınmayancak küfürler ediyorlardı” cümlelerini kullandı.

Polisin daha sonra “Bu olanları kimseye anlatmayacaksın” diyerek tehditler savurduğunu belirten mağdur gönüllü şunları söyledi;