05.05.2024

Furkan Hareketi Cuma Klasiğini Bozmadı

30 Ocak Salı günü yapılan operasyonla gözaltına alınan Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye, 10 günlük gözaltı süreci sonrasında 8 Şubat Perşembe günü haksız bir şekilde tutuklu yargılama kararı verildi. Bu sebeple her hafta düzenli olarak yapılan tefsir dersi gerçekleştirilemedi. Canlı ders yerine 10 yıl önce yaptığı Yusuf Suresi tefsiri canlı olarak yayınlandı.

Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi tarafından 20 yılı aşkın süredir her Cuma akşamı nüzul sırasına göre gerçekleştirilen tefsir dersi, son yaşanan olaylardan dolayı geçen hafta olduğu gibi bu hafta da gerçekleştirilemedi. Her hafta canlı olarak gerçekleştirilen tefsir dersi yerine bu hafta, Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 2008 yılında yaptığı Yusuf suresinin tefsir dersi kaydı canlı olarak yayınlandı. Furkan Hareketi mensupları ve Hocaefendi’nin takipçilerinin sosyal medyada #AlparslanHocamıDinliyorum etiketindeki paylaşımlarında, özellikle bu Cuma mahzun ama bir o kadar da ümitvar oldukları ve her zaman Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin yanında olacaklarını ifade ettikleri görüldü. Bugün bir kez daha, yaşanan zorlu ve sıkıntılı sürece rağmen yollarına devam edeceklerini göstermiş oldular.

Furkan Hareketi Cuma Klasiğini Bozmadı…

Ön programda her hafta olduğu gibi Sinevizyon gösterimi, Grup Furkan’ın “Alparslan Hocam” marşı ve Kuran tilaveti yer aldı.

 Ön program sonrasında yayınlanan Hocaefendi’nin 10 yıl önce yaptığı Yusuf Suresi Tefsirinde şu noktalar dikkat çekti;

Ey müminler emin olun, sonunda Allah’ın dediği olur…

Hz. Yusuf’u Allah kurtardıysa seni de Allah kurtarır.

Allah Azze ve Celle peygamberler göndermek ile insana şu mesajı vermiştir; sen yeryüzünde başıboş bir varlık değilsin, sen istediğin gibi yaşayamazsın, istediğin gibi giyemezsin, yiyemezsin, istediğin gibi istediğin suça istediğin cezayı veremezsin.

Allah Azze ve Celle indirdiği surelerle birçok mesaj verir; Zafer Allah’ın elindedir.

Siz onu yok etmek istersiniz ama Allah onu yükselttikçe yükseltir ve sonunda Allah’ın dediğin olur.

Şahsiyetli insanlar tek başlarına da olsalar önemli işler yaparlar. Onlar kuyuya da hapse de atılsalar önemli hizmetler yaparlar…

Ey müminler emin olun sonunda Allah’ın planı gerçekleşir. Hakikatte Allah onları yönlendirir, fakat onların planlarında Allah yoktur

Kuran bütün âlemlere uyarıcıdır. Her asırda her mekânda her âlemde nezirdir.

Kuranın mesajı olan La ilahe illallah açıktır; Allah’tan başka otorite yoktur. Allah’ın dünyasında Allah’ın dediği olmalıdır.

Allah mı en iyi bilir, insanlar mı? Kur’an’ın ana mesajı açıktır.