04.25.2024

Furkan Hareketi Mensubuna Yapılan İşkencenin Detaylarını Avukatlar Açıkladı!

Dolandırıcı Koray Sarısaçlı’nın yalana beyanları üzerine tutuklanan Furkan Hareketi mensuplarından Rıdvan Taş’a, tutuklu bulunduğu Kayseri T-2 Tipi Kapalı Cezaevi’nde gardiyanlar tarafından işkence edildiği ortaya çıktı!

Alçakça yapılan muamele hakkında avukatların suç duyurusunda bulunacağı bildirildi.

Olay hakkında sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Avukat Bilal İpek:

1 Temmuz 2022 tarihinde Müvekkilimiz Rıdvan taş Kayseri 2 Nolu T Tipi kapalı ceza infaz kurumunda gardiyanlar tarafından işkenceye maruz bırakılmıştır!

Olayın detayını bugün meslektaşım @Alisaninci1 bey ile beraber müvekkilimiz Rıdvan Taş’tan bizzat dinledik..

Olay günü Rıdvan taş ve koğuşta kaldığı bir kişi arasında çıkan tartışma ve itişme kakışma sonucu koğuşa gelen gardiyanlar Müvekkilimiz Rıdvan taş’ı koğuşun kapısının önünde kolunu kıracak derecede ters kelepçe yaparak dışarı çıkarıyorlar…

Onlarca gardiyan üzerinde saldırıyor ve çok ağır bir şekilde işkence ediyor, elinin kopacağını, çok ağrıdığını söylediğinde “koparsa kopsun lan! Tohumuna para mı saydık” denilerek işkenceye devam ediyorlar.

Ardından ters kelepçeli bir şekilde koridorun sonuna kadar dizlerini yere sürterek götürüyorlar. Ardından duvarları sünger kaplı bir odaya alıyorlar. Burada elbiselerinin çıkarılmasını istiyorlar, zorlayarak elbisesini iç çamaşır kalacak şekilde soymasını sağlıyorlar.

Elbiselerini bir müddet vermiyorlar. Namazını elbisesiz bir şekilde kılmak zorunda bırakılıyor. Oruçlu olmasına ve gardiyanlara bilgi vermesine rağmen sabaha kadar yemek verilmiyor!

Kendisine darp raporu aldırılıyor ancak bu darp olayı sanki koğuşta yaşanan itiş kakış sonucu olmuş gibi olayı göstermek istiyorlar.
Vücudunun birçok yernde darp izlerini bizzat gördük. Ayağnda yerde sürüldüğü için oluşmuş izlr var, kuyruk sokumu kemiğinin çok ağrıdığını söylüyor

Kafasında ağrılar ve izler var.

Tüm bu işkenceler; kameralar önünde yapılmıştır!
Biz gereken tüm şikâyetleri yapacağız. İşkence suçunu işleyen kim varsa yargı önünde hesap vermeli!” ifadelerini kaydetti.

Avukat Alişan İnci ise;

“Rıdvan Taş ile görüştük. Kendisine yapılan işkence olayını anlattı. Biz de meslektaşım @AvBilalipek ile tutanak altına aldık.

Tutuklu veya hükümlüler toplumun devlete emanetidir. Emanetlere ihanet eden, işkence yapan görevliler ise yargı önünde hesap vermelidir.

R. Taş, kışkırtarak tartışma başlatan kişinin gardiyanlar geldiğinde de kışkırtmaya devam ettiğini söyledi. Israrla tahrik! İlginç bir durum!

Koğuş içerisindeki bir tartışma bahane ediliyor fakat ne hikmetse sadece Rıdvan Taş’a işkence yapılıyor. Neden tartışmanın iki tarafına da müdahale edilmiyor. Yoksa tartışma sadece bir bahane mi?

Şu açıdan da bakalım: Bir kimse, koğuş içerisinde yaşanmış bir tartışma veya kavgada haksız dahi olsa bunun çözümü o kişiyi bir köşeye çekip işkence yapmak değil olayı savcılığa bildirmektir. Gardiyanlar savcı veya hakim değil, cezaevinin düzenini sağlamakla görevli memurlardır.” Cümlelerini ekledi.