05.04.2024

Furkan Hareketi Mensupları 20 Ocak Mahkemesi ve Sonrasında Neler Yaşadı?

Alparslan Kuytul Hoca ile birlikte 10’u tutuklu 13 Furkan Hareketi mensubunun yargılandığı 8’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin son celsesi dün (20 Ocak) görüldü.

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu yargılanan Alparslan Kuytul Hoca, Erol Ardıç, Emrah Taş, Erdal Ergül, Rıdvan Taş, Ufuk Bülez, Rıdvan Biçen, Abdullah Akdağ, ve Haydar Akoraler bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanıklar A.B, V.T, Ş.S. ve Y.T. ile avukatları ise mahkeme salonunda hazır bulundu.

12 saatten fazla süren mahkeme sonrası heyet, Alparslan Kuytul Hoca ile birlikte 4 kişinin tutuklu yargılanması yönünde karar verirken 5 Furkan Hareketi mensubu hakkında tahliye kararı verildi.

Adliye önünde, mahkeme sonrası açıklama yapan Semra Kuytul Hocahanım; “Bugünkü mahkemede büyük kumpaslar zincirinin çöküşüne şahitlik ettik. Elleri bomboş kaldı şişirdikleri balon ellerinde patladı! Hocam ile birlikte 4 kişinin tutukluluğu devam etse de mahzun olmayın, bu mahkemede değilse bile diğerinde, onda değilse diğerinde, mutlaka hocamız ve diğer 4 arkadaşımızı da alacağız!” İfadelerini kullandı.

Adliye önünde açıklama yapan avukatlar ise;

“Müştekinin tüm çelişkilerini ortaya koyduk müştekiye sorduğumuz soruların hiçbirisinin cevabını alamadık.” açıklamasında bulundu.

Karar sonrası adliye önünde buruk bir sevinç yaşayan Furkan Hareketi mensupları, soğuk havaya ve gecenin ilerleyen saatlerine rağmen sloganlı desteklerini sürdürdü.

Tutuklu yargılanan Abdullah Akdağ, Emrah Taş, Erdal Ergül, Ufuk Bülez ve Rıdvan Biçen “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma”, “cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, ve “kasten yaralama” iddialarıyla suçlanıyordu. Dün gece mahkeme sonrası, bulundukları cezaevi önünde Furkan Hareketi mensubu arkadaşları tarafından çiçeklerle karşılandı.

Emrah Taş (Soldan 4.) ve Erdal Ergül (Sağdan 3.)
Ufuk Bülez (Soldan 3.)

Alparslan Hoca ve tutuklu bulunan 4 kişinin bir sonraki mahkemesi 30-31 Mart tarihlerinde görülecek!