05.07.2024

Furkan Hareketi Mensuplarına Yargıda Çifte Standart!

Sosyal medyada Furkan Hareketi mensuplarına galiz ifadelerle hakaret eden Fırat Avcı isimli şahıs hakkında bulunulan suç duyurusu, “Kovuşturmaya yer olmadığı” gerekçesiyle reddedildi.

Sosyal medyada iftira ve hakaretler ederek ortaya çıkan Fırat Avcı isimli şahıs, eski vakıf mensuplarını, Alparslan Kuytul Hoca ve Furkan Hareketi mensuplarına karşı hakaret ve iftiralarla kışkırtmasıyla tanınmıştı.

Alparslan Hoca ve Hareket mensupları hakkında onlarca ağır ifadeler kullanarak paylaşım yapan Avcı, Gaziantepli bir hareket mensubu tarafından şikayet edildi.

Ancak savcı, hakaret dolu paylaşımlara neredeyse hak verir ifadelerle dava hakkında takipsizlik kararı verdi.

Furkan Hareketi mensubunun beraat aldığı birçok soruşturmada, hakkında açılan benzeri soruşturmalarda adreslerine tebligat dahi gönderilmeden, evlerinden yahut resmi kurumlardan operasyona uğramış gibi ifadeye götürülürken Avcı’nın sosyal medya üzerinden fütursuzca yaptığı saldırganlıklara takipsizlik kararı verilmesi, Furkan Hareketi mensuplarının yargıda çifte standarta maruz kaldığını gösterdi.

Konu hakkında paylaşımda bulunan Avukat Bilal İpek şu ifadeleri kullandı:

Bugün Adaletin nereye gittiği, adamına göre işlem yaptıklarını göstermek için çarpıcı bir olayı anlatacağım;

@fratavci1989
denen küfürbaz hakkında müvekkile küfür ve hakaretler etmesi sebebiyle Gaziantep savcılığından suç duyurusunda bulunmuştuk…

Suça konu paylaşımlar;