09.21.2024

Furkan Hareketi Mensuplarına Yönelik Gerçekleştirilen Bıçaklı Saldırı, Ana Akım Medya Tarafından Çarpıtılarak Paylaşıldı!

Furkan Hareketi mensuplarının yaşadığı bıçaklı saldırı, ana akım havuz medyasında gerçek dışı ifadelerle paylaşıldı. Haber kaynaklarının sosyal medya hesaplarında olayı çarpıtarak yayınlanması; “arkaplanda bazı güçler saldırganı korunmaya mı çalışıyor?” şüphelerini uyandırdı!

Furkan Hareketi mensubu iki kadın, dün öğlen saatlerinde akıl sağlığı bozuk olduğu öne sürülen Betül Altınyüzük isimli saplantılı saldırgan tarafından bıçaklanmıştı.

Olayı sosyal medya hesabından duyuran Semra Kuytul Hocahanım, saldırgan Altınyüzük’ün kendisine takıntılı olduğunu, aile fertlerini ve yakınlarını tehditler savurarak darp ve bıçakla yaralandığını belirtti.

Saplantılı saldırgan hakkında defalarca şikayette bulunduklarını ifade eden Hocahanım, daha önce de defalarca saldırılara maruz kaldıklarını bildirilmesine rağmen emniyet yetkililerinin herhangi bir yaptırım uygulamayıp ifadesini aldıkları suçluyu serbest bıraktıklarını da yazdı.

Semra Hocahanım’ın, yaşanan menfur saldırıyı kendi hesabından duyurmasına, yanısıra görgü tanıklarının yaşadıkları olayı aynı paylaşım altında anlatmasına rağmen ana akım medya hesaplarının olayın iç yüzünü gizleyerek paylaşması şüphe uyandırdı.

DHA, İHA gibi ajansların ardından Sözcü, Akit, Aykırıntı, Veryansın gibi haber hesapları, paylaştıkları içeriklerde olayın bir tartışmadan kaynaklandığını belirterek saldırganın suçunu örtmeye çalıştı.

Objektif habercilikten uzak metinlerle adeta olayın iç yüzü karartmak isteyen yanlı haber sitelerinin bu tutumu, saldırganın bazı derin güçler tarafından kasıtlı olarak serbest bırakıldığı düşüncesini kuvvetlendiriyor.

Semra Hocahanım, attığı tweet’le konuya şöyle tepki gösterdi:

“Bu gazetecilik değil! Bu saçmalama da değil! Bu okuduğunu anlayamama çapsızlığının ötesinde! BU ART NİYET!

Sizin gazetecilik anlayışınıza (tetikçiliğinize) yazıklar olsun. Olayı bütün açıklığı ile anlattığımız ve bunu da olası daha büyük bir olayı engellemek için yaptığımız halde konuyu büyük bir ustalıkla(!) aleyhimize çevirenleri kamuoyu tanımalı!

Furkan hareketinin küçük büyük düşmanları böyle zamanlarda hemen kendini gösteriyor!!!

Bizlerde görmüş tanımış oluyoruz!

İşte dünden beri anlattığımız ve olası daha büyük bir saldırıdan kendimizi korumak için sesimizi duyurmaya çalıştığımız konuyu “kadınlar arasında bıçaklı kavga” şekline dönüştürüp bize saldırıya geçenleri herkes görsün!

Böylesi gazeteciliğe yazıklar olsun

Bunlar art niyetli bir kısmı da art niyetlilerin güdümünde!! Yazık size..

Eğer art niyetli değillerse o zaman bu koca koca hesapları okuduğunu anlatmaktan aciz insanlar mı yönetiyor!

Yani art niyet yoksa okuduğunu anlatmaktan aciz bir kapasite var demektir..

Şayet iyi niyetli olsalardı, kendilerine olayın aslını ilettiğimizde düzeltirlerdi! Yazıklar olsun!”

https://x.com/semrakuytul/status/1780848206567317958?t=xwPPbLXuNCq4sETT6TYb2g&s=35