05.07.2024

Furkan Hareketi’nden Ulusalcı Komploculara Bildiri

Furkan Hareketi resmi hesabından yapılan paylaşımda, ulusalcı mihraklar tarafından asılsız iddialarla hazırlan belgesele karşı bildiri yayımlandı.

Maocu Doğu Perinçek’in cezaevinden çıktığı 2014 yılında “Dervişler, müritler, cemaatler Türkiye’si manzarası. Bunların hepsinin kökünü kazıyacağız” demiş, ardından birçok cemaat ve tarikata operasyon yapılmış, Alparslan Kuytul Hoca, bu operasyonlara yönelik yaptığı açıklamalarda ulusalcı örgüte işaret etmişti.

Furkan Hareketi’ni de operasyonlar listesine alan Ulusalcı örgüt, son dönemlerde yaptıkları açık yayın ve cüretkar çalışmalarla kendilerini ifşa etti. Kendilerini “Ulusalcı” olarak tanımlayan örgüt, son olarak 27 Ocak günü Ulusal TV’de Furkan Hareketi hakkında asılsız ithamlarla dolu bir belgesel yayınladı.

Yayınlanan belgeselde, Alparslan Hoca ve Furkan Hareketi mensuplarının daha önce yargılanıp beraat ettiği iddialar tekrarlanmış, aynı konular üzerinden algı oluşturulmaya çalışıldığı görülmüştü.

Daha önce mahkeme yoluyla temize çıktıkları ithamlar hakkında açıklama yapmayı gereksiz gören Furkan Hareketi mensupları, yayınlanan belgeseli gülünç bulduklarını belirterek şu bildiriyi yayımladı: