05.20.2024

Furkan Nesli Dergisine Fuar Engeli: “Mevcut İktidarın Siyasi Görüşüne Uymuyorsunuz!”

Furkan Nesli Dergisi Yazarı Semra Kuytul Hocahanım’ın da katılım sağlamayı planladığı Manisa 5. Kitap Fuarına son bir gün kala Furkan Nesli Dergisi için ayrılan yerin iptal edildiği bildirildi !

Fuar yetkilileriyle görüşen Furkan Hareketi mensupları iptal gerekçesi olarak; mevcut iktidarın siyasi görüşüne uyulmadığı gerekçesiyle anlaşmanın fesh edilmesine karar verildiği yönde beyanda bulunulduğunu açıkladı.

Hareket mensupları, fuar yetkililerinin kendilerine; “Görüşleriniz, mevcut iktidarın siyasi görüşüyle uyuşmuyor, kitap fuarını düzenlemek için destek veren kamu kuruluşları, Furkan Nesli Dergisi burada stand açtığı takdirde desteklerini geri çekecektir. Bu gerekçeyle açmak istediğiniz stand sözleşmesi iptal edilmiştir!” dediklerini aktardı.

“Ülkemizde mevcut siyasi görüşle uyuşulmadığı taktirde kitap fuarlarında yahut herhangi bir kamu kuruluşunda fikirlerin ve düşüncelerin anlatılmak istenmesi suç mu?” diye soran hareket mensupları; “Kitap fuarları gibi düşünce ve görülerin konuşulduğu yerlerde dahi fikirlerin belirtilmesi engellenecekse ve bu engelleme sırf iktidarın siyasi görüşüyle uyuşmadığı için engelleniyorsa ülkenin geldiği durumu kamuoyunun vicdanına sunuyoruz ve bu duruma ses verilmesini istiyoruz!” tepkisini gösterdi.

Skandal durum derginin sosyal medya hesabından paylaşılan açıklamayla kınandı. Birçok kullanıcıdan yapılan ayrımcılığa tepki yağdı!