05.02.2024

Furkan Vakfı Başkanı Cezaevinde Yaşadıklarını Anlattı!

Geçtiğimiz günlerde Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz Beyefendi’ye İzmir Ödemiş Cezaevinde yapılan hukuksuz muameleler gündeme oturmuş ve bu hukuksuzluklar halkın sert tepkisine neden olmuştu. Alagöz Beyefendi’nin cezaevinde maruz kaldığı hukuksuzlukları anlattığı ses kaydı ortaya çıktı.

Furkan Vakfı Başkanı Ali Alagöz Beyefendi’nin, henüz mahkeme karşısına çıkmadığı ve yargılanmasına başlanmadığı halde İzmir Ödemiş T Tipi Cezaevinde ağırlaştırılmış müebbet hükmünü giyen ve disiplin cezası alan mahkûmların konulduğu hücreye atıldığı bilgisi gündemi sarsmış ve halkın sert tepkisini çekmişti.

Alagöz Beyefendi’nin hücreye atılmakla beraber sıcak suya ulaşmasının engellendiği, havalandırmaya çıkma hakkının kısıtlandığı da öğrenildi. Herhangi bir disiplin suçu işlememesi ve kendi kaldığı koğuştan ayrılmak istememesine rağmen yaklaşık 10 gardiyanla zorla hücreye atılması herkesi üzmüş ve avukatları harekete geçirmişti.
Furkan gönüllülerinin, vakıf başkanlarına yapılan zulme tepki göstermek amacıyla açtıkları #FVBaşkanına Zulüm etiketi ise gördüğü yoğun ilgiyle Türkiye gündemine yükselmişti.
Ali Alagöz Beyefendi’nin 10 Kasım’da ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde cezaevinde yaşadıklarını anlattığı ses kaydı ortaya çıktı. İşte kan donduran muamelelere maruz kalan Alagöz Beyefendi’nin ses kaydı;