04.27.2024

Furkan Vakfı İçin Zulmün Yıl Dönümünde Geriye Kalanlar

Bugün 30 Ocak 2019. Alparslan Kuytul Hoca ve Furkan Vakfı bazında İslam’a karşı başlatılan ve yıl içinde katmerleşen zulümlerin birinci sene-i devriyesi. İşte zulümlerin en ağırı, en sansasyoneli, en uzunu, en skandalı, en absürdü, en garabeti… Enleri…

30 Ocak 2018 sabahıylaTürkiye; İslami faaliyetlere karşı baskı ve engellemenin en açık yaşandığı bir sabaha uyandı ve son bir yıldır da her sabah bir garabete uyanıyor.


İşte 30 Ocak’tan Bu Yana  Zorlu Geçen Bir Yılın En’leri

En Çok Özlenen

Geçtiğimiz bu yılda en çok özlenen adalet oldu. Herkesin her yerde en çok çağrıda bulunduğu en çok dile getirdiği bu kavram oldu.

En Çok İhlal Edileni

Temel hak ve hürriyetler oldu. Kimi zaman yürüme, oturma hakkı çiğnendiği gibi kimi zamanda konuşma ve fikir özgürlüğü hakkı çiğnendi.
En Etkili Aksesuarı

Hiç tartışmasız yılın en etkili aksesuarı özgürlük simgeli atkı oldu. Yurt geneline 500’ü aşkın kişi atkı sebebiyle gözaltına alındı, saatlerce bekletildi, darp edildi, okuldan uzaklaştırıldı.

En Kapsamlı Çağrısı

Özgürlük çağrısı en kapsamlı çağrı oldu. Kitap okuyarak, havada balon uçurarak ve deniz altında atkı açarak özgürlük çağrısı yapıldı.


En Hızlı Siyasî Kararı

Alparslan Hoca’nın tahliye edilmesine yapılan itiraz üzerine 5. Ağır ceza verebileceği en hızlı kararla tekrar tutuklama kararı verdi.



Yılın Duygusal Etkinliği

Alparslan Kuytul Hoca ile aralardaki kilometrelere rağmen gönüller bir olsun diye her Çarşamba içilen çay ve kahveler oldu.

Furkan Gönüllüleri


Yılın Haberi

Türkiyede vicdan ve sağduyulu insanların yüzünü güldüren haber “Alparslan Kuytul Tahliye edildi” haberi oldu.

Alparslan Kuytul Hoca TAHLÄ°YE EDÄ°LDÄ°!

En Sansasyonel Müdahalesi

Bir vatandaşın evinin balkonuna özgürlük brandası açtığı için evinden gözaltına alınarak para cezası kesilmesi oldu.

Yılın En Uzun Nöbeti

Furkan Vakfına ait yurt gibi gösterilerek kapatılan öğrenci evleri önünde 50 gün aralıksız nöbet tutuldu

Yılın En İstikrarlı Pasif Eylemi

2018’in son çeyreğinde başlayan özgürlük yürüyüşleri tüm engellemelere rağmen aralıksız devam etti.

Yılın Bekleyişi

Alparslan Hoca’nın 30 Ocak sonrası 10 günlük gözaltı süresi boyunca yüzlerce kişinin Şubat soğunda gece gündüz yaptığı bekleyiş oldu.

Yılın Vuslatı

Bir yıllık haksız tutukluluğun ardından Alparslan Hoca’nın sevenlerine kavuşması yılın kavuşması oldu.

Yılın Sesi

Büyük bir heycanla,merakla beklenen ses, Cuma ses kayıtları oldu. Alparslan Hocanın cezaevinden ailesi ile yaptığı telefon görüşme kayıtları her Cuma hasretle beklendi.

Yılın Cümlesi

Ben Alparslan Kuytul…

En Absürd Gözaltısı

Geçtiğimiz bir yılda skandal gözaltılar serisi oluştu. Balon uçurandan, lokum dağıtana, atkıyla fotoğraf çekenden, balkonuna branda asandan kitap okuyan yüzlerce “garip gözaltı” gerçekleşti.

lokum dağıtanlara gözaltı furkan haber ile ilgili görsel sonucu

En Rezil Engelleme

Alparslan Hoca’nın tahliye edilmesinden sonra balkondan sevenlerine yaptığı konuşma esnasında polis tarafından açılan siren sesleri yılın rezaleti oldu.

Zulme Karşı En Samimi Direniş

Her Pazar günü kitap ve Furkan Nesli Dergisi okuma etkinliği oldu.

Yılın Devam Eden Zulmü

Hakkındaki tüm suçlamalardan tahliye edilmesine rağmen Alparslan Kuytul Hoca’nın haksız tutukluluğunun devam ediyor olması…