05.05.2024

Furkan Vakfından, Çataklı’ya Cevap: “Bu iftiralar bugüne kadar tutmadı, bundan sonra da tutmaz!”

Furkan Vakfı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, dün Alparslan Hoca hakkında açıklamada bulunan Bakan Yardımcısı Çataklı’nın argümanlarını tek tek çürüttü! Aynı iftiralara daha önce de, defalarca maruz kaldıklarını belirten vakıf gönüllüleri; “Bu iftiralar bugüne kadar tutmadı, bundan sonra da tutmaz!” ifadelerini kullandı.

Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul Hoca’nın, 2 gün önce ‘İtikaf’ ibadetini gerçekleştirdiği camiye yapılan polis baskınıyla hukuksuzca gözaltına alınmasının ardından açıklamada bulunan ilk yetkili ağız İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı olmuştu.

Yaptığı açıklamada, Alparslan Hoca ve Furkan Vakfı Gönüllüleri hakkında birçok iddia sıralayan Çataklı’ya ilk cevap, Semra Kuytul Hocahanım’dan gelmişti. Semra Hocahanım, verdiği karşılıkta: “Bu talihsiz açıklamayı yaptıranlar, Çataklı’yı harcamışlar!” ifadelerini kaydetmişti.

Furkan Vakfının resmi hesabından yapılan bugünkü paylaşımda ise Çataklı’nın açıklamasında kullandığı tüm argümanlar şu cevapla çürütüldü: