05.06.2024

Furkan Vakfının ‘Kapatılması ve yönetiminin görevden alınması’na yönelik mahkeme sona erdi!

3 yıldır kayyum yönetiminde olan Furkan Vakfının ‘Kapatılması ve yönetiminin görevden alınması’na yönelik dava, bugün Adana 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesinde görüldü. 9’uncu celsesi görülen dosya 1 Temmuz’a ertelendi.

Furkan Vakfı kapatılma davasında son durum! 9’uncu celsede karar yine erteleme yönünde!

Furkan Vakfı 3 Yıldır Kayyum Yönetiminde!

3 yıldır kayyum yönetiminde olan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına, 30 Ocak 2018 tarihinde yapılan hukuksuz bir şafak operasyonu sonrası Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından “Amacı dışında faaliyetler yapmak” iddiasıyla kapatılma davası açılmıştı.

Bugün, Adana 1’inci Asliye Hukuk Mahkemesinde 9’uncu celsesi görülen ‘Furkan Vakfının kapatılması ve 5 yöneticinin görevden alınması’na yönelik dosyada hakim, 4’uncu Asliye Ceza Mahkemesinden bilirkişi raporu isteyerek davayı 1 Temmuz’a erteledi.

Vakfın kapatılmasına dair bugüne kadar görülen mahkemelerin herhangi bir suç unsuru tespit edilmeksizin erteleme yoluyla sürüncemede kaldığını belirten Furkan Vakfı sevenleri, vakıf başkanı dahil birçok gönüllüsünün beraat etmesine rağmen vakfın açılmamasını “Yargı eliyle zulüm!” olarak değerlendirdi.

Vakıf Hakkındaki İstihbarat Raporları Tertemiz!

Furkan Vakfı hakkında yapılan operasyon sonrası yayınlanan TEM, MİT KOM tarafından hazırlanan araştırma raporlarında, vakfın herhangi bir terör örgütüyle iltisakı olmadığı belgelenmiş ayrıca yaptıkları çalışmalar nedeniyle vakıf, Adana Emniyetinden plaket almıştı.