09.19.2024

Gaziantep’in ardından Kilis’e Roket Düştü!

Kilis’e yine roket düştü. Atılan 3 roket Öncüpınar Sınır Kapısı’na isabet etti. Boş araziye düştüğü belirtilen roket herhangi bir can kaybına yol açmadı.

Suriye’nin Tel Rıfat bölgesinden PKK/YPG’li teröristler tarafından ateşlenen 2 roket mermisi, Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı yakınlarına düştü. Boş araziye düşüp patlayan mermiler, herhangi bir can kaybına yol açmadı. Roketin atıldığı noktalardaki teröristler, sınırda konuşlu birlikler tarafından ateş altına alındı.

Ne olmuştu?

Kilis’e dün akşam saatlerinde yapılan roketli saldırıda 1 asker ile 7 polis memuru yaralanmıştı. Özel harekat polislerinin de aralarında bulunduğu yaralılar, Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Kilis Valisi Recep Soytürk, yaralıları hastanede ziyaret etmişti. Bu arada, saldırının ardından bazı zırhlı araçların sınır kapısından geçtiği, Kilis semalarında ise savaş uçaklarının olduğu görülmüştü.

Karkamış’ta okula roketli saldırı: 3 kişi hayatını kaybetti

Gaziantep’in Karkamış ilçesine terör örgütü YPG/PKK tarafından 5 roket atıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 3 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Saldırı, SDG sözcüsü Farhad Shami’nin akşam saatlerinde Twitter hesabından “İntikam geliyor” şeklindeki paylaşımı sonrası geldi.

Gaziantep’in Karkamış ilçesine terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca Suriye’nin kuzeyinden 5 roket atıldı.

Terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca atılan 5 roket, ilçe merkezindeki bir lise ve iki ev ile Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir TIR’a isabet etti.

İlk belirlemelere göre, yapılan saldırılar sonucu, biri öğretmen biri çocuk 3 kişi hayatını kaybetti. Olay yerine ekipler sevk edildi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, terör örgütü tarafından Karkamış ilçesine 5 roket atıldığını, saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 kişinin yaralandığını bildirdi.

Roket saldırısı sırasında yaralanan sağlık çalışanı Mehmet Gören, saldırı anını anlattı.

Nizip Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Gören, ilk roketin ardından olay yerine 112 ekibi olarak gittiklerini söyledi.

Eve düşen roket nedeniyle yaralananlara yardımcı olmaya çalıştıklarını anlatan Gören, şöyle konuştu:

“Enkazın altında kalan vatandaş vardı, ona müdahale ediyorduk. Bu sırada bir bomba daha geldi. Sarsıntının etkisiyle kendimi merdiven boşluğunda buldum. Daha sonra hastaneye getirildim. Sanırım ayağımda kırık var.”

Dün de roketli saldırılar düzenlemişti

Suriye’nin kuzeyinden terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca dün Kilis’teki Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine roket atılması sonucu 1 asker ve 7 polis yaralanmıştı.

Terör örgütü üyelerinin dün akşam saatlerinde Gaziantep’in Karkamış ilçesine attığı 4 roket ise boş alana isabet etmişti.

SDG sözcüsünden paylaşım

Gaziantep’in Karkamış ilçesine yapılan roketli saldırı öncesi, SDG sözcüsü Farhad Shami‘nin dün akşam saatlerinde “İntikam geliyor” ifadeleriyle paylaşımda bulunduğu öğrenildi.