05.07.2024

Gaziantep’te Yaşanan İtikaf Olaylarının Mahkemesinden Furkan Hareketi Mensuplarına Hapis Cezası!

Furkan Hareketi mensupları, 2021 yılında Gaziantep’te yaşanan itikaf olaylarının bugün görülen mahkemesinden ceza aldı!

Furkan Hareketi mensubu 25 kişinin yargılandığı mahkemeden skandal bir kararı çıktı. Bugün (5 Aralık) Gaziantep 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 5. Duruşması görülen davada tüm sanıklar ceza aldı.

2021 yılı Mayıs ayında, Ramazan ayında yapılan itikaf ibadetini gerçekleştirmek için birçok camiye giden Furkan Hareketi mensupları onlarca ilde emniyet ekipleri tarafından ağır muamele maruz bırakılarak gözaltına alınmıştı.

3 Mayıs günü Antep’te bir camide ibadet için bulunan hareket mensupları da benzeri muamelelere maruz kalmıştı. Polisler, cami içerisine postallarla girerek ibadet eden vatandaşlara biber gazı sıkmıştı.

Dünya kamuoyunda yankı bulan bu skandal görüntülerin ardından Gaziantep İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek “Emekliliğini isteyerek” görevden ayrıldığını duyurmuştu.

Skandalların Ardı Arkası Kesilmiyor! En Son İbadete de Ceza Verdiler!

Bugün Gaziantep Adliyesinde görülen davada tüm sanıklara; ‘Görevi yaptırmamak için direnme’ iddiasıyla 10 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme esnasında müşteki sıfatındaki polisler ve imam dahi, Furkan Hareketi mensuplarının kimseye cebir veya tehdit uygulanmadığını belirtti.

Avukat ise verilen karara; “En sonunda ibadete ceza vererek Türkiye tarihe geçtiniz. Tebrik ederim!” ifadeleriyle tepki gösterdi.