09.16.2024

Gazze Soykırımı’nın finansörü Biden, Netanyahu’nun ateşkes için “yeterli çabayı göstermediğini” düşünüyor…

Soykırımın Finansörü Biden, Katil Netanyahu’dan rahatsız

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Gazze’de bir ateşkes anlaşması için “yeterli çabayı göstermediğini” belirtti.

ABD Başkanı Biden, ulusal güvenlik ekibiyle Gazze’deki son durumu ve rehinelerin serbest kalmasını sağlayacak olası bir ateşkes anlaşmasını görüşmek üzere Beyaz Saray’a gelişinde bir basın mensubunun sorusunu yanıtladı. Biden, “Sayın Başkan, Başbakan Netanyahu’nun anlaşma konusunda daha fazlasını yapmasının zamanı sizce geldi mi? Netanyahu’nun yeteri kadar çaba gösterdiğini düşünüyor musunuz?” sorusuna “Hayır” cevabını verdi. İşgalci İsrail ordusu, Gazze’deki çatışmalar sırasında Siyonist rehinelere ait 6 ceset bulduğunu açıklamıştı.

Gazze’de tutulan işgalci İsrailli rehinelerin ailelerinin oluşturduğu platform, son olarak “Gazze-Mısır sınır hattındaki Philadelphi Koridoru’nda işgali sürdürmekte ısrar eden ve rehine takası anlaşmalarını baltalayan” Katil Başbakan Binyamin Netanyahu’yu 6 Siyonist rehinenin ölümünden sorumlu tutmuştu. Katil Netanyahu ise hükümetin kalan esirlerin serbest bırakılması için anlaşmaya varmakta kararlı olduğunu savunmuş ve anlaşma sağlanamamasının sorumlusunun Hamas olduğunu iddia etmişti.

Siyonist protestocular Katil Netanyahu’nun yalanlarına artık inanmıyor. Çocuklarının asıl katilinin Netanyahu olduğunu da vurguluyor.