07.27.2024

Gazze’de ateşkes müzakereleri başlayacak mı?

Hamas, siyonist işgal rejimiyle ateşkes ve esir takası konusunda yürütülen dolaylı müzakerelerde ilerleme sağlanamadığını duyurmuştu. Müzakere süreci yeniden başlayacak mı?

Hamas, işgal rejimiyle ateşkes ve esir takası konusunda yürütülen dolaylı müzakerelerde ilerleme sağlanamadığını duyurdu.

Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, “İsrail, halkın ve direniş güçlerinin ‘saldırıların tamamen durması, askerlerin Gazze’den çekilmesi, yerinden edilenlerin geri dönmesi ya da gerçek bir esir takası’ taleplerini reddediyor. Şu ana kadar müzakerelerde ilerleme sağlanamadı bilakis tüm çabalarımıza rağmen yerinde saymaya devam ediyor.” dedi.

El Meyadin’e konuşan direnişin önde gelen kaynaklarından biri, ” Hamas ile İsrail arasında devam eden ayrılıklar ışığında müzakereler Kahire’de yeniden başlayacak” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, siyonist rejimin sözde Başbakanı Benjamin Netanyahu’ya Gazze’de “acil ateşkesin şart olduğunu” ve işgal rejiminin “gecikmeden” anlaşmaya varması gerektiğini” söylemişti.