09.16.2024

Gazzeli şehit çocuğun vasiyeti: “Arap liderlerini asla affetmeyeceğim”

İsrail ordusunun sivilleri adeta kıstırdığı Refah sınır kentinde diri diri yanarak hayatını kaybeden 10 yaşındaki Muhammed Abdulkadir el-Huseyni’nin yazdığı vasiyet kamuoyunda gündem oldu.

Gazze’ye yönelik tam 235 gündür devam eden İsrail saldırıları her geçen dakika şiddetini artırıyor. İsrail, Uluslararası Adalet Divanı’nın aldığı tedbir kararına aldırış etmemiş ve 26 Mayıs’ta Refah’ta Filistinlilerin sığındığı çadırlarını bombalamıştı. Saldırıda 23’ü kadın, çocuk ve yaşlı olmak üzere en az 45 Filistinli diri diri yanarak hayatını kaybetmiş 249 kişi ise yaralanmıştı.

VASİYETİ YÜREKLERİ BURKTU

Yapılan hain saldırının ardından Rafah bölgesinde diri diri yanarak hayatını kaybeden 10 yaşındaki Muhammed Abdulkadir el-Huseyni’nin yazdığı vasiyet, dünya kamuoyunda yankı uyandırdı. Küçük çocuğun, zor günler geçirdiklerini ve Arap liderlerinin kendilerini yüzüstü bıraktığını belirttiği mektubu, Filistin’deki acının derinliğini gözler önüne serdi.

“ARAP LİDERLERİNİ AFFETMEYECEĞİM”

Muhammed’in vasiyetinde, yaşadığı kuşatmanın ve zorlukların saçlarını ağarttığını ifade ederken, hayatını kaybetmesi durumunda Arap liderlerini asla affetmeyeceğini söyledi. “Eğer ölürsem veya savaşta şehit olursam, bizi yüzüstü/yardımsız bırakan Arap liderlerini asla affetmeyeceğim. Yiyecek ve içecek olmadan zor günler geçirdik ve genç yaşıma rağmen saçlarımı ağartan bir kuşatma yaşadık. Allah sizi affetmesin ve sizi bağışlamasın. Vallahi 7 kat göğü yaratana (Allah’a) sizi şikayet edeceğim.” ifadeleriyle sitemini dile getirdi.

“BİZİ YÜZÜSTÜ BIRAKMAYACAĞINIZA İNANIYORUM”

Küçük Muhammed, mektubunda annesine olan sevgisini de belirterek, ondan helallik istedi: “Affına sığınıyorum anne, seni çok seviyorum, (bu dünyadan) ayrılığım için üzülme.” Mısır, Yemen, Ürdün, Cezayir, Libya, Lübnan, Tunus, Sudan, Somali ve Malezya halklarına ve kendilerini destekleyen tüm halklara da seslenen Muhammed, Gazze’nin onlara emanet olduğunu vurguladı: “Kendi hâline terkedilen Gazze size emanettir. Unutulan Gazze size emanettir. Size yemin ederim ki, ve size vasiyet ederim ki, ben sizi çok seviyorum… Bizi yüzüstü bırakmayacağınıza inanıyorumMektubumu bulan herkes, onu paylaşsın. Ben Allah’ın izniyle (inşaAllah) şehidim.”

KAMUOYUNDA YANKILANDI

Muhammed Abdulkadir el-Huseyni’nin vasiyeti, Gazze’de yaşanan insanlık dramını bir kez daha dünya kamuoyuna hatırlatarak, bölgedeki acının ve umutsuzluğun simgesi oldu. 10 yaşındaki bir çocuğun bu sözleri, Filistin halkının yaşadığı derin travmayı ve çaresizliği gözler önüne bir kez daha gözler önüne serdi.