04.26.2024

Gençlere, Bakanlığın etkinliklerine katılım şartıyla ‘Müzekart’ verilecek

18-25 aralığındaki gençlere ‘müzekart GNS’ dağıtılacak: Z kuşağı haydi müzeye

Eğitim-öğretim yılı başında yetersiz yurt nedeniyle eleştirilerin hedefinde olan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu “18-25 yaş aralığındaki tüm gençlere, müze ve ören yerlerine tamamen ücretsiz girebilecekleri bir ‘Müzekart GNS’ hediye ediyoruz” dedi. Muhalefetten “Neden gençler sadece kimlik kartlarıyla müze ve ören yerlerine giremiyor” tepkisi geldi.

Türkiye’nin tüm şehirlerinden gençlerin kültür, sanat, spor, seyahat faaliyetlerine erişiminde fırsat eşitliği sağlamak ve gençlerin sosyalleşmelerini desteklemek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Genç Ne Sever’ platformunun tanıtım toplantısına katılan Bakan Kasapoğlu, konuşma yaptı.

Türkiye’nin, Avrupa’nın en kalabalık, en dinamik ve en genç nüfusuna sahip ülkesi olduğunu belirten Kasapoğlu “Genç nüfusumuz tek başına, dünyadaki 208 ülkenin 143’ünün genel nüfusundan fazla bir sayıya tekabül ediyor. Sadece nicelik olarak değil, nitelik olarak da gençlerimiz apayrı bir seviyede. Çalışkanlıklarıyla, üretkenlikleriyle, cesaretleriyle, ferasetleriyle, dünyayı anlama ve anlamlandırma biçimleriyle gençlerimiz, başka ülkelerdeki akranlarına örnek oluyor, onlara yol gösteriyorlar” ifadelerini kullandı.

“DÜNYANIN EN BÜYÜK ÖĞRENCİ YURDU ALTYAPISINI İNŞA ETTİK”

Bakan Kasapoğlu, son yıllarda yapılan yatırımlarla Türkiye’yi öğrenci yurdu bakımından dünyanın en iyi altyapısına sahip ülkesi haline getirdiklerini söyledi.

Öğrenci yurdu sayısının her geçen gün arttığını aktaran Kasapoğlu “Dünyanın en büyük öğrenci yurdu altyapısını inşa ettik. 81 il, 251 ilçede hizmet veren 800’e yakın öğrenci yurdumuzdan yılda 750 bin öğrenci istifade ediyor. Yurt sayımıza, yatak kapasitemize her geçen gün yeni yatırımlar ekleniyor. Yine dünyanın devlet eliyle verilen en kapsamlı burs ve öğrenim desteği kredisini hayata geçirdik. Eğitimde fırsat eşitliğini sağladık. Doğup büyüdüğü şehir hangisi olursa olsun, sosyo-ekonomik imkanları hangi düzeyde olursa olsun, arzu eden herkese üniversite kapılarını ardına kadar açtık. Gençlerin karar alma mekanizmalarında etkin olarak yer almasını, fikirlerinin ve düşüncelerinin politika yaklaşımlarına, kurumların işleyişine ve tüm konulara direkt olarak etki etmesini temin ettik. Sosyal, kültürel, sanatsal, eğitsel ve sportif olarak gençlerimizin gelişimi için adeta bir seferberlik yürüttük” ifadelerini kullandı.