05.20.2024

Gençlere vergisiz cep telefonu: Önce vergi ödenecek sonra iade edilecek

Üniversitelilerin vergisiz telefonu vaadinde detaylar belli oldu. Telefon ya da bilgisayar alan öğrenciler, beyan edince hesaplarına 5500 TL iade edilecek. Telefonlar alındıktan sonra takip edilecek.

Üniversitelilerin vergisiz telefonu vaadinde detaylar belli oldu. Telefon ya da bilgisayar satın alan öğrenciler, önce telefonun bedelini ödeyecek, beyan edince hesaplarına 5500 TL iade edilecek. Telefonlar alındıktan sonra kullanımları takip edilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, üniversite öğrencilerine verilecek cep telefonu ve bilgisayar desteğinin detaylarını duyurmuştu. Vergisiz cep telefonu düzenlemesinde yeni detaylar ortaya çıktı.

Telefon ya da bilgisayar satın alanlar, bunu beyan edince yardım desteği altında hesaplarına 5500 TL iade edilecek. Önce ödeme yapılacak, ödenen paradan 5500 TL iade alacaklar.

CNN TÜRK haberine göre, Pttavm.com üzerinden yapılacak satışlarda vergisiz olarak alınabilecek. Telefon ve bilgisayarlar için vergisiz telefon ve bilgisayarlar gibi özel bir sekme açıklanacak. Öğrenciler vergisiz telefonu aldıktan sonra kullanımları incelecek. Yani telefonların vergisinin ödenmesinden sonra telefonların kimde olduğu da tespit edilecek. Bunun gerekçesi olarak da Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı vergisiz telefonu alan öğrencinin gerçekten telefonu kullanıp kullanmadığını takip etmek olduğu öne sürülerek telefona ihtiyacı olmayan kişilerin başkaları için vergisiz telefon almalarının önüne geçmek olarak savunuldu.

TAKİP SİSTEMİ KURULACAK
Bir öğrencinin ihtiyacı yoksa vergisiz telefon imkanından başka birinin yararlanmasının önüne geçmek gerekçeyle takip sistemi de kurulacak.

Ücretiz 10 GB internet için çalışmalar devam ediyor. 18 yaşından küçük üniv. Öğrenciler de yararlanabilecek. 17 yaşında üniversiteyi kazanan öğrenciler de var. Burada baz alınacak yaş değil üniversiteli olması. Hattın T.C. kimlik numarasına tanımlanması planlanmıyor. Ekim ayı ortasında 10 Gb kullanılması hedefleniyor. Çalışmalar hızlandı.