05.02.2024

George Soros öldü! George Soros Kimdir?

Macar milyarder ve karşı-devrim finansörü George Soros, İrlanda merkezli Politics For All Ireland’ın haberine göre 92 yaşında öldü. Peki George Soros Kimdir?

İrlanda merkezli Politics For All Ireland, Batı Asya başta olmak üzere birçok ülkede turuncu darbeleri finanse eden George Soros’un kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini öne sürüldü.

Politics For All Ireland isimli bir twitter hesabında Ünlü milyarder George Soros’un New York’taki rezidansında ani gelişen bir kalp krizi ile hayatını kaybettiği iddiası ortaya atıldı.

George Soros öldü iddiası ile ilgili ne uluslararası basında ne de Türk medyasında henüz güvenilir bir kaynaktan teyit edilmiş bir bilgi henüz bulunmuyor.

GEORGE SOROS KİMDİR?

George Soros, dünya çapında tanınmış bir finansör ve işadamıdır. Macaristan doğumlu olan Soros, küresel finansal piyasalarda spekülatif yatırımlarıyla bilinir ve Quantum Fund adlı hedge fonunu yöneterek büyük kazançlar elde etmiştir. Aynı zamanda, siyasi aktivizmi çalışmalarıyla da dikkat çeken Soros, Open Society Foundations adlı uluslararası bir ağın başkanıdır. Bu vakıf, demokrasi, insan hakları ve eğitim gibi konularda faaliyet göstermekte ve destek sağlamaktadır.
George Soros, politik meselelerde etkin bir rol oynamış, politik ve finansal faaliyetleri nedeniyle eleştirilere ve komplo teorilerine maruz kalmıştır. Bununla birlikte, Soros’un finansal başarıları ve politik etkisi, onu dünya çapında tanınan bir figür haline getirmiştir.