04.26.2024

Gergerlioğlu, TBMM’de Alparslan Hoca’ya Yapılan Haksızlığı Bir Kez Daha Anlattı

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Alparslan Kuytul Hoca’ya yapılan hukuksuzluğu TBMM’de bir kez daha dile getirdi.

HDP Kocaeli Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda gündeme dair konuşma yaptı. Gergerlioğlu, Alparslan Kuytul Hoca’ya yapılan hukuksuzluğu bir kez daha dile getirdi.

ALPARSLAN KUYTUL: SİZ ARTIK ADALET VE KALKINMA PARTİSİ DEĞİLSİNİZ ZULÜMLE KALKINANLAR PARTİSİSİNİZ

Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul İslami argümanlarla AK PARTİ’yi eleştirdiği için 10 aydır cezaevinde çekmediği çile kalmadı.

Söylediği cümle şuydu; AK PARTİ’yi İslami argümanlarla eleştirerek dedi ki: Siz artık Adalet ve Kalkınma Partisi değilsiniz, Zulümle Kalkınanlar Partisisiniz. Bunun üzerine Alparslan Kuytul apar topar tutuklandı on aydır Bolu F Tipi Cezaevinde tek kişilik bir hücrede yatıyor. 24 saat kimseyi göremiyor ve bu muameleyi eleştiren takipçilerinin Alparslan Kuytul’a özgürlük yazılı atkıları taşıması bile gözaltına alınmalarına neden oluyor.

KİMDEN KORKUYORSUNUZ? KİMDEN ÇEKİNİYORSUNUZ? BUNU LÜTFEN BIR SÖYLEYİN

Şimdi ülkeyi getirdiğiniz nokta ortada. Biz size buradan defalarca “yasaları çiğnemeyin” diyoruz umursamıyorsunuz. “Hukuka saygılı olun” diyoruz umursamıyorsunuz. “Vicdan diyoruz, Allah’tan korkun” diyoruz umursamıyorsunuz. Ancak Genel Başkanınıza bir ufak eleştiri geldiği zaman hop oturup hop kalkıyorsunuz.

Ya ben size sorarım: Sizin kriteriniz nedir? Kimden korkuyorsunuz? Kimden çekiniyorsunuz? Bunu lütfen bir söyleyin.