09.16.2024

Glasgow Üniversitesi Rektörü, Filistinli İngiliz Ghassan Abu-Sittah’ın Almanya’ya girişi engellendi

“İntikamımız çocuklarımızın kahkahası olacak.”

Yemen, Irak, Suriye, Güney Lübnan’da ve Gazze Şeridi’ndeki beş savaş sırasında savaş cerrahı olarak çalıştığı bilinen İngiliz-Filistinli doktor Ghassan Abu-Sittah, Glasgow Üniversitesi’nin rektörü oldu.

Almanya, Ghassan Abu Sittah’ın ülkeye girişini yasakladı.

Almanya, Berlin’de işgalci İsrail bombardımanı altındaki Gazze hastanelerinde yaptığı çalışmalarla ilgili bir konferansta konuşma yapmak isteyen Filistinli İngiliz cerrah Dr Ghassan Abu Sittah’ın ülkeye girişini reddetti. Bu, Almanya’nın, işgalci İsrail’in Filistin’in Gazze’sine yönelik acımasız savaşına silah sağlayarak yaptığı suç ortaklığı nedeniyle incelemeyle karşı karşıya olduğu bir dönemde geldi.

“Mevcut çatışma sırasında Gazze hastanelerindeki çalışmalarım hakkında Berlin’de bir konferansa konuşma yapmak üzere davet edildim. Alman hükümeti ülkeye girmemi zorla engelledi Bir soykırım tanığının Uluslararası Adalet Divanı önünde susturulması, Almanya’nın devam eden katliamdaki suç ortaklığını artırıyor.

12 Nisan’da Alman hükümeti , Dr. Ghassan Abu-Sittah’ın Berlin’de düzenlenen bir konferansta Gazze’deki soykırımın tanığı olarak konuşma yaptığı esnada müdahalede bulunarak ülkeye girişini engelledi. Önceki gün, 11 Nisan’da Abu-Sittah, oyların yüzde 80’ini alarak ezici bir çoğunlukla seçilmesinin ardından Bute Hall’da Glasgow Üniversitesi Rektörü olarak atandı.

Glasgow Üniversitesi öğrencileri, öldürülen 52 bin Filistinlinin anısına oy kullanmaya karar verdi. Öldürülen 14.000 çocuğun anısına. 17.000 yetim Filistinli çocuk, %50’si çocuk olan 70.000 yaralı ve 4-5.000 uzuvları kesilmiş çocukla dayanışma amacıyla oy kullandılar. Yıkılan ve 12 üniversite tamamen yerle bir edilen 360 okulun öğrenci ve öğretmenleriyle dayanışma içinde olmak için oy kullandılar. Aileyle ve bebeğiyle ve tüm ailesiyle birlikte öldürülen Glasgow Üniversitesi mezunu Dima Alhaj’ın anısıyla dayanışma içinde oldular.

Glasgow Üniversitesi öğrencileri, siyasetimizin insanlık dışı hale gelmesine izin verdiğimizde neleri kaybedeceğimizi anladılar. Gazze’nin önemli ve farklı olan yanının, burasının küresel sermayenin fazla nüfusların yönetimini incelediği bir laboratuvar olması olduğunu da anlıyorlar.

“Gazze’nin yanında ve halkıyla dayanışma içinde durdular çünkü Benjamin Netanyahu’nun bugün kullandığı silahların, Narendra Modi’nin yarın kullanacağı silahlar olduğunu anlamışlardı. Bugün Gazze’de kullanılan, keskin nişancı silahlarıyla donatılmış quadcopter’lar ve drone’lar (Gazze’de o kadar sinsi ve etkili bir şekilde kullanıldı ki, bir gece Al-Ahli hastanesinde bu icatlarla hastanemizin dışında vurulan 30’dan fazla yaralı sivili ağırladık) bugün Gazze’de yarın Mumbai’de kullanılacak. Nairobi ve Sao Paulo’da. Sonunda İsraillilerin geliştirdiği yüz tanıma yazılımı gibi Easterhouse ve Springburn’e gelecekler.”

Alman polisi “Filistin Konferansı”na baskın düzenleyerek Filistinli Dr. Ghassan Abu Sitta’nın konuşmasını yarıda kesti ve ülkeye girişini engelledi.

Glasgow Rektörü Ghassan Abu Sittah, ‘X’ uygulamasında yaptığı paylaşımda uğradığı engellemeyi duyurdu.

Alman polisi Ghassan Abu Sittah’ın davet edildiği Konferansta konuşmasına da engel oldu.