09.08.2024

Gözaltına alınan çete liderinin ardından Soylu’dan ilk açıklama

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün dün akşam düzenlediği operasyonla gözaltına alınan suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’ın yakın olduğu bilinen eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan ilk açıklama geldi.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’ın gözaltına alınması haberinin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Soylu, “Operasyon çocukları devrede” diyerek, görev yaptığı dönemde kendisine iftira atan ve itibar suikastı düzenleyen kişilerin, Kaplan’ın gözaltına alınmasıyla birlikte intikam sürecini yönettiğini iddia etti. Soylu, bu kişilerin aynı medya ve kaynaklardan yararlandığını belirterek, istikrarlı iftira düşkünleri için suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Soylu, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

“Operasyon çocukları devrede… Görev yaptığımız dönem boyunca  iftiradan, itibar suikastinden beslenenler paydaşlarıyla intikam süreci yönetiyorlar.  Aynı ‘medya’, aynı ‘kaynaklar’…  Bu istikrarlı iftira düşkünleri için suç duyurusunda bulunacağız.”

Soylu’nun bu ifadeleri, kendisine yönelik eleştirilerin arttığı bir dönemde geldi. Kaplan’ın gözaltına alınması, Soylu’nun suç örgütleriyle yakınlığıyla ilgili iddiaları yeniden gündeme getirdi. Soylu’nun açıklamaları, bu iddialara karşı bir savunma olarak yorumlandı.