04.26.2024

Hakkını arama suçu(!) Semra Kuytul bir ay içinde 3 kez hakim karşısına çıkacak!

Semra Kuytul Hocahanım, tutuklu eşi Alparslan Kuytul Hoca’ya destek olmak için yollarda yürüdükçe hakkında 2911 sayılı kanuna muhalefetten yeni bir dosya daha açılıyor. Hocahanım, önümüzdeki bir ay içinde 4 kez hakim karşısına çıkacak.

Tutuklu İslam alimi Alparslan Hoca’ya destek sunmak için sokaklarda özgürlük atkısıyla yürüyen eşi Semra Kuytul Hocahanım’a mahkeme üstüne mahkeme açılmaya devam ediyor.

2911 sayılı kanuna muhalefet ederek izinsiz toplantı ve gösteri yürüyüşü yaptığı gerekçesi ile onlarca kez emniyette ifade veren Hocahanım, Kasım ayı içerisinde 3 kez yürüyüş, 1 kez de haksız gözaltı dolayısıyla kendi açtığı tazminat mahkemesine katılacak.

Hocahanım’ın 2911 sayılı kanuna muhalefetten açılan davaların tamamından da beraat etmesine rağmen aynı iddia ile tekrar mahkemeler açılması ise dikkatleri üzerine çekti.

Her şeye rağmen eşini ve tüm mazlumları savunmaya devam edeceğini söyleyen beş çocuk annesi Hocahanım, bir konuşmasına “onlar gidebildikleri kadar gitsinler, biz de sabredebileceğimiz kadar sabredeceğiz ve sabrın sonu selamettir” ifadelerini kullanmıştı.

Hocahanım’ın 14 Kasım Perşembe günü Adana 2. Asliye Ceza Mahkemesinde, 19 Kasım Salı günü Adana 23. Asliye Ceza Mahkemesinde, 5 Aralık Perşembe günü 11. Asliye Ceza Mahkemesinde 2911’e muhalefet gerekçesiyle toplamda 3 mahkemesi varken 14 Kasım perşembe günü ise Adana 7. Asliye Ceza Mahkemesinde haksız gözaltına karşılık kendi açtığı tazminat davası görülecek.