09.25.2024

Hamaney, katil israil ve Hizbullah arasında artan gerilim sonrası ilk defa konuştu

İran dini lideri Hamaney, işgal rejimi ile Hizbullah arasındaki ciddi gerilime ilişkin yorumunda, “ABD, başkanlık seçimleri öncesinde israilin zafer kazanmasını istiyor” dedi.

 İran dini lideri Ali Hamaney, bu sabah ilk kez işgal rejimi ile Hizbullah arasındaki savaşın ciddi şekilde tırmandığına değindi ve her şeye rağmen savaşı Hizbullah’ın kazanacağını söyledi.

Hamaney, bu sabah katıldığı resmi bir etkinlikte, “Hizbullah’ın üst düzey üyelerinin şehit edilmesi, Hizbullah’a diz çöktürmeyecek” dedi.

“Her şeye rağmen nihai zafer direnişin (Hizbullah) olacaktır.” diyen Hamaney, ABD’deki Biden yönetiminin israilin seçim zaferi için baskı yaptığını da sözlerine ekleyerek şunları söyledi: “ABD’deki mevcut yönetimin, başkanlık seçimlerine hazırlık için Siyonist rejimin zaferine ihtiyacı var.” sözleriyle vurgu yaptı.

Hamaney’in X’teki resmi hesabında şöyle bir  gönderi paylaşıldı: “Kazanan Hizbullah.”

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’da BM oturumunda yaptığı açıklamada: “Bilim adamlarımızı ve misafirlerimizi suikastlarla şehit eden, IŞİD’e gizli açık destek veren israildir. Bu rejimin İran’da ve Lübnan’daki terör saldırıları yanıtsız kalmayacak.” ifadelerini kullanmıştı.