05.20.2024

Hamas: Aksa Tufanı, ABD’nin bölgedeki planını durdurdu!

Hamas Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, Gazze merkezli direniş gruplarının İsrail’e karşı başlattığı Aksa Tufanı operasyonunun ABD’nin bölgeyi ve geleceğini şekillendirme planını durdurduğunu söyledi.

Hamas’ın Lübnan’daki temsilcisi ve aynı zamanda grubun siyasi büro üyesi olan Usame Hamdan, Çarşamba günü Lübnan’ın el Mayadeen televizyon kanalına verdiği röportajda açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında Hamdan, “Amerikan yönetimi hiçbir zaman arabulucu ve tarafsız olmamış, her zaman İsrail’in ortağı olmuştur ve Aksa tufanının en önemli sonuçlarından biri de ABD yönetiminin bölgeyi şekillendirme planlarının durdurulmasıdır.” dedi.

Hamas yetkilisi sözlerine şöyle devam etti:

“Direniş, ideolojik Siyonist projeyi hayata geçirme hayalini sürdüren İsrail başbakanı Binyamin Netanyahu’nun hayallerini paramparça etti.”

Hamdan ayrıca, İsrail rejimi Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilere karşı soykırımı sürdürmeye devam ederse direniş grubunun savunmasını sürdürmekten başka seçeneği kalmayacağını da belirtti.

Hamdan, işgalci rejimin Gazze’ye yönelik saldırılarından somut bir sonuç alamamasından dolayı güneydeki Refah kentine saldırı konusunda hâlâ tereddütlü olduğunu ifade etti.

Ayrıca, direnişin Filistin’in kurtuluşuna yol açacak tek yol olduğunu vurgulayarak, düşmanın kara propagandasının direniş grupları arasındaki ilişkilere zarar veremeyeceğini de sözlerine ekledi.