07.27.2024

Hamas, “Karardan memnunuz!”

ABD’nin Gazze’de savaşı sonlandırmayı amaçlayan ateşkes tasarısı BMGK’da kabul edildi. Hamas karardan memnuniyet duyduğunu açıkladı. Yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Hamas İslami Direniş Hareketi olarak, BM Güvenlik Konseyi’nin aldığı ve kalıcı ateşkesin, işgalcilerin Gazze’den tamamen çekilmesinin, esir değişiminin, Gazze’nin yeniden imarının, yerinden edilenlerin evlerine geri dönmesinin, Gazze’nin demografik değişikliğe uğramamasının ve Gazze halkının ihtiyaçlarının karşılanmasının sağlanması yönündeki kararını memnuniyetle karşılıyoruz.

Hamas Hareketi, halkımızın ve direnişimizin talepleriyle uyumlu olan bu prensiplerin uygulanması konusunda, arabulucu kardeşler üzerinden dolaylı olarak diplomasi müzakerelerini sürdürmeye hazırdır.

Hamas İslami Direniş Hareketi olarak, halkımızın tamamıyla birlikte, milli ve ulusal haklarımızı geri kazanıp,  özellikle işgalcileri yenilgiye uğratarak tam bağımsız ve egemen, başkenti Kudüs olan özgür Filistin devletini kurup sürgündeki halkımızın vatanına geri dönüş hakkını elde edinceye kadar, halkımızın kendi kaderini kendisinin belirleme hakkının gerçekleştirilmesi konusundaki mücadelemizi ve çabamızı sonuna kadar sürdüreceğiz

4 Zilhicce 1445
10 Haziran 2024 Pazartesi

Hamas İslami Direniş Hareketi