09.08.2024

Hamas lideri Hamdan: Adalet, özgürlük ve insan hakları çağrısında bulunan ülkelerin çifte standartları açığa çıktı

Hamas hareketinin lideri Usame Hamdan’ın bu Çarşamba akşamı Gazze Şeridi’ne karşı devam eden işgalci Siyonist saldırısındaki gelişmelere yönelik basın toplantısında öne çıkanlar şu şekilde:

▪️Modern dünyanın vahşeti, sadizmi ve çirkinliğiyle tanık olmadığı soykırım ve etnik temizlik savaşında Gazze’de halkımıza yönelik 124 gün süren Nazi Siyonist saldırısı, uluslararası toplumun bunu durdurma ve işgali önleme konusundaki acizliğini, ikiyüzlülüğünü ortaya koydu. Adalet, özgürlük ve insan hakları çağrısında bulunan ülkelerin çifte standartlarını açığa çıkardı.

▪️Hiçbir edebi ifade, medya raporu veya uluslararası soruşturma, bu faşist işgalin Gazze Şeridi’nde çoğunluğu kadın olan iki milyondan fazla Filistinli vatandaşa karşı bıraktığı insani felaketin büyüklüğünü ve ardında bıraktığı gerçek trajedinin dehşetini anlatamaz. Çocuklar, yaşlılar, hastalar ve yerinden edilmişler, her gün bombalamalardan, açlıktan, susuzluktan ve hastalıktan dünyanın gözleri önünde şehit oluyorlar.

▪️Öte yandan, gururlu Gazze Şeridi’ndeki büyük insanlarımıza, erkeklerine, kadınlarına, gençlerine, çocuklarına, yaşlılarına, ihtiyarlarına, yaraları aşan azmi, metaneti ve sabrıyla kelimeler hakkını veremez. Ve acılar ve onların muazzam fedakarlıkları, halkımızın mücadele tarihinin en muhteşem efsanevi destanı.

▪️Hiçbir gurur ve gurur ifadesi, bu adamlara, kudretli kahramanlara, son derece yiğit adamlara hak ettiği değeri veremez; Muzaffer Şehit İzzeddin El Kassam Tugayları, Kudüs Mücahid Tugayları ve mübarek topraklarımızı, kutsal topraklarımızı ve en uzak topraklarımızı savunan Filistin direnişinin tüm kahramanları…

▪️Bu Nazi saldırısının 124. gününde, saldırının başlangıcından bu yana zaten gergin olan feci insani durum, gelişigüzel bombalamaların devam etmesi, altyapının tahrip edilmesi, korkunç katliamlar, öldürme vakaları ve saha infazları nedeniyle daha da kötüleşti ve Uluslararası Adalet Divanı’nın kararına rağmen yeterli yardımın Gazze Şeridi’nin her yerine, özellikle de kuzeyine ulaşması engellenmeye devam ediyor.

Usame Hamdan, “Bölgede istikrara giden tek yol başkenti Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulmasıdır.” ifadelerini kullandı.