10.18.2024

HAMAS siyasi büro üyesi Halil Hayye’den önemli açıklamalar

HAMAS siyasi büro üyesi Dr. Halil Hayye terörist İsrail ile süren ateşkes görüşmelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Hayye, direnişin süreceğini ifade etti.

Halil Hayye’nin açıklamasından bazı satır başları şu şekilde:

  • Bu faşist hükümetin gelişinden bu yana, yerleşim yerleri, Kudüs ve Mescid-i Aksa ile ilgili yaptıklarına bir bakın. İsrail işgali her alanda sahada bir olguyu hayata geçirmek istiyor. İsrail hükümeti Siyonist terörizmi ve aşırıcılığı desteklemektedir. Halkların haklarını desteklediğini iddia eden özgür dünya ne yapıyor?
  • İşgal Filistin halkından teslimiyet bulamayacaktır. Filistin halkı, haklarının ellerinden alındığını ve direniş dışında işgalle başa çıkma umutlarının kalmadığını gördüğünde, mevcut tüm araçlarla ve mümkün olan tüm direniş biçimleriyle harekete geçecektir.
  • İşgalcilerin askeri imkânlarına, ABD’nin desteğine ve işlediği suçların uluslararası alanda görmezden gelinmesine rağmen halkımız bu Siyonist varlığa teslim olmayacaktır. Bu halk 76 yıldır kararlılığını ve direnme kabiliyetini kanıtlamış bir halktır.
  •   Filistin halkı, akan kana ve kayıplara rağmen işgale karşı durabileceğini kanıtlamıştır. 76 yıl yeni bir gerçeklik ortaya çıkardı: direnen bir halk olduğu sürece işgal bu topraklarda kalamaz.