10.06.2024

HAMAS Sözcüsü Kanu: Gazze’nin yönetimi Filistin’in özel meselesidir

HAMAS Sözcüsü Abdullatif Kanu, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby’nin önceki gün HAMAS’ın Gazze Şeridi’nin geleceğinde denklemin bir parçası olamayacağı, buradaki yönetim şekline dair istişarelerin devam ettiği yönündeki ifadelerine tepki gösterdi.

DİRENİŞ, SİYONİSTLERİ PÜSKÜRTÜYOR

HAMAS Sözcüsü, Filistin’in haklı davasını tasfiye ve tehcir planlarını başarısızlığa uğratan Filistin halkının, kendi topraklarında sarsılmaz bir şekilde durduğunu ve kimsenin planlarını hayata geçirmesine izin vermeyeceğini vurguladı. Gazze’de işgalci İsrail’in 33’üncü gününe giren katliamlara ilişkin ise Kanu, İzzeddin el-Kassam Tugaylarının, halen Gazze Şeridi’ni geçmeye çalışan İsrail askeri araçlarına, tanklarına, ordusuna ağır kayıplar verdirdiğini, İsrail güçlerinin Kassam Tugaylarının darbeleri karşısında gerilediğini ifade etti.

Kanu, işgalci İsrail’in öncekiler gibi bu mücadeleyi de kaybedeceğini, çatışmanın başlangıcı 7 Ekim sabahında nasıl başarısız olduysa, sonunda da amacına ulaşamayacağını kaydetti.

HAMAS, Gazze Şeridi’nin yönetiminin Filistin’in özel meselesi olduğunu, hiçbir gücün bu gerçeği değiştirmeyi başaramayacağını belirtti.

HAMAS Sözcüsü Abdullatif Kanu, Telegram sayfasından yaptığı açıklamada, “Gazze’yi veya topraklarımızın bir kısmını yönetmek; halkımızın, Filistin’in özel meselesidir ve sahadaki hiçbir güç bu gerçeği değiştirmeyi veya kendi iradesini dayatmayı başaramaz” ifadesini kullandı.