05.15.2024

Hanukkah’yı bahanesiyle Mescid-i Aksa’yı bastılar

Filistin halkı pazartesi sabahına Yahudi yerleşimcilerin Hanukkah bayramını bahane ederek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediler. Ayrıca işgal güçleri 11 Filistinliyi de tutukladı.

Pazartesi sabahı İsrail işgal güçleri Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde baskınlar ve tutuklamalar başlatırken, yerleşimciler Mescid- i Aksa’yı baskın düzenledi. 

Filistinli Tutsaklar Kulübü, işgal güçlerinin aralarında bir mahkumun eşinin de bulunduğu 11 Filistinliyi tutukladığını söyledi.

Filistinli Tutsaklar Kulübü, işgal güçlerinin Batı Şeria’da onlarca eve baskın düzenlediğini, ev sakinlerini saatlerce gözaltında tuttuklarını ve evlerini arayıp talan ettiklerini bildirdi.

İşgal güçleri Cenin’den Wasif Bazour adında bir genç ile Kalkilya’dan bir gencin yanı sıra Beytüllahim yakınlarındaki Dar Salah köyünden ve Taqou’ ve Al-Obeidiya kasabalarından üç kişiyi tutukladı.

İşgal altındaki Kudüs’te işgal polisi dört Filistinliyi tutukladı ve tutuklunun eşi Yatta’dan Bilal Al-Yateem de dahil olmak üzere El Halil’den üç kişiyi tutukladı.

Batı Şeria ve Kudüs’te 24 saatte 19 direniş eylemi

Filistinli direniş grupları, son 24 saat içinde Batı Şeria ve Kudüs şehrinde dört silahlı saldırı ve iki patlayıcı cihazın patlatılması da dahil olmak üzere 19 direniş eylemi gerçekleştirdi.

Yerleşimciler Mescid-i Aksa’yı bastı

Pazartesi sabahı düzinelerce yerleşimci, sözde İbranice “Hanukkah” bayramının ikinci gününde İsrail işgal polisinin sıkı koruması altında Mughrabi Kapısı’ndan Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

İşgal polisi, yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını güvence altına almak için unsurlarını ve özel birimlerini Mescid-i Aksa’ya ve kapılarına ve işgal altındaki Kudüs’ün Eski Şehir bölgesine konuşlandırdı.